«Προφάσεις εν αμαρτίαις κύριε δήμαρχε!»

 Παρέμβαση με νόημα του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου που ζητά τη συζήτηση για το γεγονός των Υψηλών Αλωνίων στο δημοτικό συμβούλιο και την άμεση στήριξη της οικογένειας Δημητριάδη

 

Να έρθει το θέμα του ατυχήματος στα Ψηλαλώνια στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος που χθες βράδυ έδωσε στη δημοσιότητα την κάτωθι ανακοίνωση:

«Αγανάκτηση και προβληματισμό προκαλεί για πολλοστή φορά η φοβική συμπεριφορά του κ΄. Παναγόπουλου απέναντι στο δημοτικό μας συμβούλιο.

Αυτονόητη υποχρέωσή του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της συμπολίτισσας μας κας Δημητριάδη και των όσων βιώνει η οικογένειά της, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του δήμου όπως και χιλιάδες άλλοι δημότες για την συμμετοχή τους στις εορταστικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα ήταν η παροχή εξηγήσεων με αναλυτική ενημέρωση για τις αιτίες που προκάλεσαν το σοβαρό ατύχημα αλλά και οι περαιτέρω ενέργειες του δήμου για άμεση στήριξη της οικογένειας Δημητριάδη.

Η απουσία συζήτησης του θέματος από την ημερήσια διάταξη της τακτικής συνεδρίασης της ερχόμενης Τετάρτης 20/12/2017 για το γεγονός που αμαύρωσε την εικόνα του δήμου μας πανελληνίως, προστίθεται στις τραγικές παραλείψεις της δημοτικής αρχής στη σωρεία θεμάτων που είχε αντίστοιχη συμπεριφορά.

Καλούμε τον κ΄. Δήμαρχο που δήλωσε ανερυθρίαστα σε πανελλαδικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι: «ο ίδιος δεν μπορεί να τρέχει από πλατεία σε πλατεία για να επιβλέπει ποιός στήνει αυθαίρετες κατασκευές» να συμπεριφερθεί έστω και τώρα υπεύθυνα όπως επιβάλει ο θεσμικός του ρόλος απέναντι στους συμπολίτες μας. Το γεγονός ότι  ημέρες μετά η οικογένεια Δημητριάδη έχει αφεθεί στην τύχη της, δίχως να έχει προβλεφθεί η σχετική δαπάνη ώστε να εισαχθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο για κάλυψη όλων των εξόδων νοσηλείας και άμεσων αναγκών, απαιτεί άμεση επανόρθωση με σχετική εισήγηση και ένταξη ως προημερησίας θέμα στη συνεδρίαση. Υπενθυμίζουμε στον κ΄. Δήμαρχο ότι ο δήμος δαπανά μέσω της ΔΗΚΕΠΑ χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο και στο πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι με εργαζόμενους και ψυχολόγους που όφειλαν να είχαν επισκεφθεί την οικογένεια από την πρώτη στιγμή και για παροχή ψυχολογικής στήριξης στα παιδιά της οικογένειας.

Επιπλέον επιβάλλεται στη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο να κληθούν και να παρίστανται ο νομικός σύμβουλος του δήμου, εκπρόσωπος της οικογένειας και του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ που συμμετείχε στο διαγωνισμό εκμίσθωσης τμήματος της πλατείας των Ψηλών Αλωνίων για την τοποθέτηση παιχνιδιών κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια (!) προφάσεις εν αμαρτίαις του κ΄. Παναγόπουλου.