Στο "σφυρί" ξενοδοχείο της Αχαίας

Μπορεί ο ελληνικός τουρισμός να ετοιμάζεται να καταγράψει φέτος νέο ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων, καθώς η Ελλάδα ανεβαίνει διαρκώς θέσεις στη λίστα των δημοφιλών τουριστικών προορισμών, ωστόσο πλούσια παραμένει και η λίστα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που είτε δεν άντεξαν τις σωρευτικές συνέπειες των διαδοχικών κρίσεων, είτε για άλλους λόγους βυθίστηκαν στα οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι μονάδες τους να οδηγούνται σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Ενα από τα γνωστά ξενοδοχεία των Καλαβρύτων, το «Χελμός», βρίσκεται επίσης αντιμέτωπο με πλειστηριασμό, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου με τιμή εκκίνησης στο 1,39 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τρία όμορα οικόπεδα με τα κτίσματά τους για τα οποία εκδόθηκε μετά τη συνένωση που πραγματοποιήθηκε οικοδομική άδεια για διαρρυθμίσεις και προσθήκη κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος με στόχο τη μετατροπή διατηρητέου κτιρίου σε ξενοδοχείο 4 αστέρων.

Συγκεκριμένα, οι επιφάνειες ανά στάθμη είναι το υπόγειο 99,59 τ.μ., κατασκευασμένο το 2005, που περιλαμβάνει τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, το ισόγειο 497,70 τ.μ., εκ των οποίων τα 103,99 τ.μ. κατασκευάστηκαν το 2005 και τα 393,71 τ.μ. προϋπήρχαν, που περιλαμβάνει την υποδοχή - ρεσεψιόν, εστιατόριο, καθιστικό, κουζίνα, WC, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.ά., τον πρώτο όροφο 389,77 τ.μ., που προϋπήρχε του 2005 και περιλαμβάνει 12 δίκλινα δωμάτια, χώρο υποδοχής, κλιμακοστάσιο και δύο εξώστες, τον δεύτερο όροφο 384,26 τ.μ., που επίσης προϋπήρχε του 2005 και περιλαμβάνει 14 δίκλινα δωμάτια, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι μεζονέτες, και η σοφίτα 151,64 τ.μ., κατασκευασμένη το 2005, που περιλαμβάνει δίκλινα δίχωρα δωμάτια καθώς και απολήξεις τεσσάρων δωματίων του β’ ορόφου.