Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το νέο Δημαρχείο στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας

Αναρτήθηκε  ο διαγωνισμός που θα αναδείξει τον ανάδοχο για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου στην Κάτω Αχαΐα. Η προθεσμία υποβολής προσφορών είναι μέχρι τις 24 του τρέχοντος Απριλίου, η αποσφράγισή τους θα γίνει στις 28 Απριλίου, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.220.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σημειώνεται ότι το έργο αρχικά είχε ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το Νοέμβριο του 2020 αλλά η τότε χρηματοδότησή του ήταν στο 1,2 εκατ. ευρώ, ποσόν που ήταν ανεπαρκές για την ολοκλήρωσή του. Καταβλήθηκαν συστηματικές προσπάθειες για την εξασφάλιση της πρόσθετης χρηματοδότησης η οποία οριστικοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2022.

«Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να ξεκινούν έργα χωρίς εξασφαλισμένη την πλήρη χρηματοδότηση και να μένουν στη μέση», είχε δηλώσει τότε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς. Με την χθεσινή ανάρτηση του διαγωνισμού το έργο αρχίζει να αποκτά την προοπτική της υλοποίησής του ενώ ο Σπύρος Μυλωνάς σε σχετική του δήλωση σημείωσε τα εξής:

«Το πρώτο που μαθαίνει κάποιος στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι ότι ο χρόνος ωρίμανσης ενός έργου είναι μεγαλύτερος από το χρόνο για την κατασκευή του. Σε κάθε περίπτωση η σημερινή εξέλιξη αποτελεί σταθμό στις προσπάθειες κατασκευής νέου Δημαρχείου που θα εξασφαλίσει στο Δήμο, στους εργαζόμενους και στους συναλλασσόμενους συνδημότες κατάλληλους χώρους. Ο καιρός που ζωτικές υπηρεσίες του Δήμου φιλοξενούνται σε ακατάλληλα κοντέινερ βαδίζει προς το τέλος του κι αυτό αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακρόχρονης και συστηματικής εργασίας».