Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Παπανάτσιου - Κίνδυνος να πληρώσουν... κι άλλα, οι μεριδιούχοι των Συνεταιριστικών Τραπεζών

Εξελίξεις στο θέμα της Αχαίκής Τράπεζας γνωστοποίησε η βουλευτής Αχαίας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Antenna αποκάλυψε ότι και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαία, είχαν την περασμένη συνάντηση με την υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου στην οποία έθεσαν εκ νέου το ζήτημα της μη ευθύνης των μεριδιούχων της Τράπεζας με επιπλέον ποσά από αυτά που έχουν ήδη χάσει!

Το θέμα το γνωρίζει φυσικά η Υφυπουργός και η οποία έχει υποσχεθεί λύση. Συγκεκριμένα οι μεριδιούχοι της Αχαίκής Τράπεζας εμφανίζονται να πρέπει να καταβάλουν Χ3 τα ποσά που είχαν σε μερίδες ώστε να καλυφθούν πιθανά ελλείμματα της τράπεζας. Το ίδιο πρόβλημα έχουν και μεριδιούχοι άλλων συνεταιριστικών τραπεζών (Λέσβου, Ευβοίας, Δωδεκανήσου κ.λ.π.).

Η κυρία Αναγνωστοπούλου έχει πλήρως ενημερωθεί από τον Σύλλογο μεριδιούχων Αχαϊκής Τράπεζας και έχει ενεργήσει ώστε να εξαλειφθεί η σχετική αδικία.

Στο μεταξύ συμπηρώνονται σε λίγες εβδομάδες 6 χρόνια από τότε που έκλεισε η Τράπεζα και δεν εχει ξεκινήσει ακόμη το ανακριτικό εργο για την υπόθεση παρά τις διαμαρτυρίες των μεριδιούχων αλλά και τις συχνές αναφορές του Τύπου. Στον φάκελο της υπόθεσης εμεπριέχονται σοβαρές διαπιστώσεις παράτυπων δανεισμών ή και ρευστοποιήσεων μερίδων χω΄ρις ωστό η Δικαιοσύνη να έχει ξεκινησει να καλεί τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης