Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»: Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής από την Πολυφωνική Χορωδία

Θρησκευτική μουσική από την πολυφωνική ορχήστρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής, που οργάνωσε η Πολυφωνική Χορωδία της πόλης μας, με την ευκαιρία της Μεγάλης Εβδομάδος και των εορτών του Πάσχα, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Πατρών.

Ο χώρος του θεάτρου αποδείχτηκε εξαιρετικά μικρός, προκειμένου να καλύψει την επιθυμία πολλών Πατρινών, να παρακολουθήσουν τη συναυλία. Το κοινό πάντως αποθέωσε του συντελεστές για την επιμελημένη εργασία τους, αλλά και για το κατανυκτικό όσον και συγκινησιακό περιβάλλον που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Έλαβαν μέρος από τον Οργανισμό της Πολυφωνικής, η Μικτή Χορωδία [Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός, πιάνο: Λούση Χριστοδούλου], το Γυναικείο Φωνητικό Σχήμα «Εμμέλεια» [Διεύθυνση: Κατερίνα Πολυμενάκου, πιάνο: Ήρα Ζέρβα] και η Φιλαρμονική Ορχήστρα [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος]. Επίσης η σοπράνο Ήρα Ζέρβα, ερμήνευσε ανεπανάληπτα την άρια «Rejoice greatly, o daughter of Zion», από το έργο: «Μessiah» του George Fr. Haendel. Στο πιάνο συνόδευσε η μητέρα της, Έφη Καββαδία- Ζέρβα.

Από πλευράς του Μουσικού Σχολείου [Διεύθυνση: Σταμάτης Λέκκας], η Φιλαρμονική Ορχήστρα [Διεύθυνση: Ιάσων Βάκρινος], συνέπραξε με την Ορχήστρα της Πολυφωνικής, αποδίδοντας έργα της Μεγάλης Εβδομάδος, των Faure, Chopin, Beethoven, Faccio και Albinoni.

Οι χορωδίες ερμήνευσαν έργα των William Byrd, Ελένης Οικονομοπούλου, Giulio Caccini, Deak Gyorgi Bardos, Alessandro Scarlatti, Dmitry Bortnyansky, αλλά και Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, διασκευασμένους από τον Κώστα Κλάββα, με εξαιρετική τη στιγμή, που το σύνολο του ακροατηρίου, έψαλλε μαζί με τη Μικτή Χορωδία της Πολυφωνικής, το κατανυκτικό «Αι γενεαί πάσαι».

Παρέστησαν ο π. Κανέλλος Φερτάκης, εκπροσωπών τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρέας Φίλιας, ο Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, Αλέξης Σκαρμέας, οι Δημ. Σύμβουλοι, Βίβιαν Σαμούρη και Μαριάνα Σταματιάδου, η Διευθύντρια της Β’ θμιας Εκπαίδευσης Ευγενία Πιερρή και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων Β΄ θμιας Εκπαίδευσης, Αλκυόνη Παναγόπουλου. Τη συναυλία αποφώνησαν ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, Λυκειάρχης Σταμάτης Λέκκας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πολυφωνικής, Λυκειάρχης Γιάννης Κόττορος. Το πρόγραμμα παρουσίασε η Αθανασία Παπασταύρου.