Να μη μείνουμε με την απορία

Αλέξανδρος Ηλιόπουλος υποψήφιος βουλευτής Ν. Αχαΐας
Πολύς κόσμος στις εκλογές ψηφίζει συνεχώς τα ίδια κόμματα είτε απο οικογενειακή παράδοση, είτε απο συνήθεια. Η πρακτική αυτή όμως έχει αποδείξει πολλάκις οτι διαιωνίζει το «πρόβλημα» και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις επίλυσής του.
Όλοι μας, στην προσωπική μας ζωή, έχουμε βιώσει καταστάσεις στο παρελθόν, στις οποίες δεν τολμήσαμε να κάνουμε αυτό που σκεφτόμασταν, αλλά προτιμήσαμε να επιλέξουμε τη «γνώριμη οδό». Και πολλές φορές καταλήγουμε αργότερα να ευχόμαστε να μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να τολμούσαμε λίγο παραπάνω. Να μην μέναμε με την απορία. Να τολμούσαμε να  ακολουθήσουμε μια καινούργια οδό επειδή μπορεί να μην μας είναι γνώριμη αλλά είναι η προσωπική μας επιλογή.
Στις εκλογές αυτές κατεβαίνουν αρκετά καινούργια κόμματα. Δυο απο αυτά είναι της Δράσης και της Φιλελεύθερης  Συμμαχίας, τα οποία έχουν συνασπιστεί και κατεβαίνουν σε κοινό εκλογικό συνδιασμό. Τα κόμματα αυτά λένε ανοιχτά αυτό που σκεφτόμαστε όλοι μας, αυτό που συζητούμε, αυτό που ξέρουμε οτι πρέπει να γίνει, αλλά δεν τολμούμε να το κάνουμε γιατί έχουμε συνηθίσει αλλιώς. Και η συνήθεια είναι πιο ισχυρή απο την βούληση.
Στις 6 Μαϊου, είναι σημαντικό να τολμήσουμε. Να ζητήσουμε κάτι καλύτερο. Να ξεφύγουμε απο τις συνηθισμένες λύσεις και προτιμήσεις προσώπων που  μας κρατάνε δέσμιους σε ανεπιθύμητες καταστάσεις και μας γεμίζουν απωθημένα. Είναι σημαντικό να ξέρουμε τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε. Έτσι θα τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας.
Είναι σημαντικό να μην μείνουμε με την απορία. Να επικρατήσει η βούληση πάνω απο τη συνήθεια.
 
*Ο Αλέξανδρος Ηλιόπουλος είναι Υποψήφιος Βουλευτής στο Ν.Αχαϊας με τον εκλογικό συνασπισμό των κομμάτων της Δράσης και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.