Επιστροφή στις νίκες για τον Προμηθέα

Παίζοντας όμορφο μπάσκετ κατά διαστήματα και έχοντας τον Ρέι σε...ημιάγρια κατάσταση ο Προμηθέας επικράτησε της άκρως μαχητικής Λάρισας με 91-77, πετυχαίνοντας έτσι την 3η του νίκη σε 4 αναμετρήσεις στη Stoiximan Basket League και κρατώντας παράλληλα απόρθητο το «Δημήτριος Τόφαλος». Αυτή η νίκη ήταν ιδιαίτερα σημαντική και για ψυχολογικούς λόγους, αφού οι Πατρινοί προέρχονταν από δύο συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε ΣΕΦ και Βαλένθια και ήθελαν οπωσδήποτε να επιστρέψουν στις νίκες. Επόμενη υποχρέωση για τους Αχαιούς την Τρίτη (26/10) στην Πάτρα απέναντι στη Γκραν Κανάρια για τη 2η αγωνιστική του 7Days EuroCup, ενώ για το πρωτάθλημα ακολουθεί η αναμέτρηση στην Περιβόλα το επόμενο Σάββατο (30/10) απέναντι στον «συμπολίτη» Απόλλωνα Πατρών.  

H εικόνα του παιχνιδιού
 
Για λογαριασμό του Προμηθέα, ο Λουίς Κασιμίρο ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Γκάντι, Ρέι, Ρογκαβόπουλο, Μάιλς και Γκραντ να απαρτίζουν την αρχική πεντάδα. Οι Πατρινοί προσπάθησαν από το πρώτο δευτερόλεπτο να κυριαρχήσουν και το κατάφεραν, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και μετουσιώνοντάς την σε σκορ στην άλλη πλευρά του παρκέ. Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ρέι και Γκραντ προηγήθηκαν γρήγορα με 9 (11-2 στο 3'). Οι «Θεσσαλοί» σε εκείνο το σημείο έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία με με ένα επιμέρους σερί 4-0, όμως οι «Προμηθείς» απάντησαν άμεσα με 5 διαδοχικούς πόντους του Κέντρικ Ρέι και έφτασαν για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (16-6 στο 5'). Μετά το τάιμ άουτ, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και με ένα γκολ- φάουλ του Χάντσον και ένα κάρφωμα του Ουάσινγκτον έκοψαν...στα δύο τη διαφορά (16-11 στο 6'). Το «νεκρό» διάστημα των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στα εναπομείναντα λεπτά της πρώτης περιόδου και μάλιστα με δύο βολές του Μιχάλη Τσαϊρέλη το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου ολοκλήρωσε την ολική επαναφορά, περνώντας για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (18-19 στο 9'). Τελικά, με ένα όμορφο floater του Γκάντι, ο Προμηθέας έκλεισε προηγούμενος το δεκάλεπτο (20-19).

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Προμηθέας είχε μεγάλη επιθετική δυστοκία, με αποτέλεσμα η Λάρισα να πάει το παιχνίδι σε ένα αρκετά βολικό...τέμπο για αυτή, περνώντας και πάλι μπροστά με καλάθι του Τσαϊρέλη (23-24 στο 13'). Για αρκετή ώρα οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με τον Κέντρικ Ρέι να αποτελεί για αρκετή ώρα τη μοναδική απειλή για την άμυνα της Λάρισας και να κρατάει την ομάδα του στο παιχνίδι, όταν τα πράγματα φάνηκαν να ζορίζουν στην επίθεση. Με δικό του καλάθι έδωσε ξανά προβάδισμα στους Αχαιούς μετά από ώρα (30-28 στο 15'), με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να εξακολουθούν να βρίσκουν λύσεις και να αποκτούν ξανά... κεφάλι στο σκορ με τρίποντο του Γιαν Σπαν (34-35 στο 18'). Σε εκείνο το σημείο, με δύο κομβικά διαδοχικά τρίποντα από Ρέι και Μάιλς, ο Προμηθέας «έτρεξε» ένα σερί 6-0 και πήρε βαθιά ανάσα λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου (40-35 στο 19'). Η Λάρισα μείωσε προσωρινά με δύο βολές του Μιχάλη Τσαϊρέλη, όμως η τελευταία λέξη άνηκε στον μεγάλο πρωταγωνιστή του πρώτου μέρους, Κέντρικ Ρέι, ο οποίος με buzzer beater διαμόρφωσε το 42-37, όπου ήταν και σκορ ημιχρόνου.Στην τρίτη περίοδο ο Προμηθέας μπήκε και πάλι δυνατά και με δύο γρήγορα καλάθια από Μάιλς και Χαντ προηγήθηκε ξανά με διψήφια διαφορά (47-37). Η Λάρισα προσπάθησε να απαντήσει, εκμεταλλευόμενη τον επιθετικό οίστρο του Χάντσον και με δύο τρίποντα του Αμερικανού μείωσε στους 6 (49-43 στο 23'). Σε εκείνο το σημείο ο Ρέι πήρε και πάλι το...επιθετικό του όπλο, άρχισε να πυροβολεί από παντού την άμυνα της Λάρισας και με αυτόν...σημαιοφόρο οι «Προμηθείς» έτρεξαν ένα επιμέρους σερί 11-2, που τους βοήθησε να ξεμακρύνουν αρκετά (60-45 στο 25'). Παρά το γεγονός πως η διαφορά φάνηκε να ξεφεύγει αρκετά, η Λάρισα συνέχισε να παίζει καλά κατά διαστήματα και να υπάρχουν σημεία στον αγώνα που υπερέχει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, με...στυλοβάτη τον Χάντσον οι φιλοξενούμενοι να επιστρέφουν και με ελεύθερο τρίποντο του Σπαν να μειώνουν ξανά σε μονοψήφια τιμή (62-54 στο 27'). Με τον Μπαζίνα να «ομορφαίνει» το παιχνίδι με τη δημιουργία και τους Ρογκαβόπουλο και Γκραντ να εκτελούν οι Πατρινοί έφτασαν και πάλι στο +13 λίγο πριν το φινάλε του δεκαλέπτου (67-54 στο 29'), για να κλείσουν τελικά την τρίτη περίοδο προηγούμενοι 69-57, χάρη σε καλάθι του Τζεράι Γκραντ στην εκπνοή.

Στην τέταρτη περίοδο, ο Γιαννόπουλος με δύο συνεχόμενα καλάθια έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα 16 πόντων (73-57 στο 31') βάζοντας ουσιαστικά τεράστια υποθήκη για τη νίκη, ενώ λίγο αργότερα με τρίποντα του Μπαζίνα και του Σβαρτζ, η διαφορά έφτασε στους 18 (80-62 στο 34'). Τα τελευταία λεπτά, ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού οι παίκτες του Προμηθέα...ξεχείλιζαν από αυτοπεποίθηση, έχοντας ουσιαστικά καθαρίσει την υπόθεση- νίκη. Μάλιστα, η διαφορά έφτασε και τους 19 πόντους με ένα καλάθι του Χαντ και μια βολή του Χάρη Γιαννόπουλου μετά από τεχνική ποινή στο φιλοξενούμενο πάγκο (89-70 στο 36'). Σε εκείνο το σημείο, η Λάρισα εκμεταλλευόμενη σε μεγάλο βαθμό τη χαλαρότητα των γηπεδούχων, πραγματοποίησε ένα σερί 7-0, αναγκάζοντας τον Κασιμίρο να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ (89-77 στο 38'). Το τελικό 91-77 ήταν αυτό που σφράγισε εν τέλει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Μετά το τέλος του αγώνα ο coach Κασιμίρο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε κάποια λάθη, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο, βελτιώσαμε την εικόνα μας, ήμασταν καλύτεροι στην επίθεση, είχαμε καλές αποστάσεις και μοιράσαμε καλύτερα τη μπάλα».