Ο Θάνατος της Δημοκρατίας

Ο Θάνατος τη Δημοκρατίας στην Ελλάδα

 

Το έλλειμμα Δημοκρατίας δεν ενοχλεί πια κανέναν. Δεν υπάρχει κυβέρνηση. Αποφασίζει ένας, παλαιότερα ο Παπανδρέου, τώρα ο Σαμαράς κ.ο.κ. Δεν υπάρχουν κόμματα. Αποφασίζει ο Βενιζέλος, Ο Σαμαράς (πάλι) κ.ο.κ. Δεν υπάρχουν Συνδικάτα. Οργανώνουν απεργίες που δεν αποφέρουν σχεδόν ποτέ τίποτε. Δεν υπάρχουν βουλευτές. Αν δεν ψηφίζουν την κομματική εντολή διαγράφονται.

Με λίγα λόγια πολιτικά η χώρα δεν έχει ΙΧΝΟΣ δημοκρατικής λειτουργίας. Αν αύριο έρθει ένας νόμος όλοι οι Έλληνες να κυκλοφορούν με περιβραχιόνια, αρκεί να το έχει σκεφτεί στον ύπνο του ο Σαμαράς και να το φέρει στην Βουλή. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δημοκρατική λειτουργία να το αποτρέψει.

Ο Θάνατος του Πολιτεύματος ολοκληρώθηκε με την τρόικα και τους δανειστές. Πλέον η τοπική ολιχαργία, ψηφίζει μέτρα στην Βουλή αντισυνταγματικά, "αποφασίζει και διατάζει", κατ εντολήν του ξένου παράγοντα.

Σε μια χώρα λοιπόν, όπου το πολίτευμά της είναι Κανταφικό, δικτατορικό, οι λίγοι καταδυναστεύουν τους πολλούς και ο ξένος παράγοντας έχει το πάνω χέρι, κανείς πολιτικός ή δημόσιο πρόσωπο δεν ασχολείται με αυτό. Κι όταν μιλούν για την επόμενη μέρα, μιλούν για ένας αριθμητικό μετασχηματισμό των ίδιων προσώπων, χωρίς θεσμικά να αλλάξει οτιδήποτε.

Το Σύνταγμα της χώρας να παραμείνει κουρελόχαρτο και η βίαιη κρατική αυθαιρεσία να είναι ο μοχλός που κινεί τα πάντα. Οι δε άνθρωποι, τρομαγμένοι και ανασφαλείς, να μην γνωρίζουν τι τους περιμένει, ούτε να ελπίζουν κάπου.

                      molonoti.gr