Το χονδρεμπόριο στο στόχαστρο παραγωγών και... υπουργείων!

Παραγωγοί

Η απευθείας πώληση πατάτας από τους παραγωγούς της Κατερίνης στους καταναλωτές αφύπνισε την αγορά. Ήδη συζητείται να γίνει το ίδιο και με το ελαιόλαδο ενώ δυο υπουργεία ετοιμάζουν "ηλεκτρονική αγορά".

Όπως γνωστοποίησαν μιλώντας με δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός και ο ειδικός γραμματέας της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς Γιώργος Στεργίου οι λιανικές τιμές αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες στην ΕΕ. Αντίθετα οι τιμές παραγωγού είναι από τις υψηλότερες λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική παραγωγή.

Ο κ. Κομνηνός επισήμανε ότι το χονδρεμπόριο στην ελληνική αγορά έχει υποστεί μεγάλη μείωση του τζίρου καθώς από τη μία πλευρά οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ προχωρούν όλο και περισσότερο σε απευθείας αγορές προϊόντων από τους παραγωγούς και από την άλλη πλευρά λόγω των χαμηλών τιμών ο κόσμος προτιμά τις λαϊκές αγορές. Μάλιστα, σε αυτό το σημείο, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου προέτρεψε τους παραγωγούς πατάτας του Νευροκοπίου κι άλλες τέτοιες ομάδες να μπουν στις λαϊκές αγορές και να πουλάνε τα προϊόντά τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης