Ο νόμος Κατσέλη σώζει υπερχρεωμένα νοικοκυριά!

Όλο και περισσότερες οικογένειες ζητούν δικαστική προστασία από τη Δικαιοισύνη, μέσω του περίφημου νόμου της κυρίας Λούκας Κατσέλη και... δικαιώνονται! Στην Κρήτη, το αρμόδιο Ειρηνοδικείο διέγραψε ποσό 250.000 ευρώ όταν οι συνολικές οφειλές ήσαν 300.000 ευρώ.Ο δανειολήπτης θα πρέπει τώρα να αποπληρώσει τις υπόλοιπες 50.000, άτοκα σε 48 δόσεις. Έτσι έχει την ευκαιρία να αρχίσει μια νέα ζωή.

Στην Αθήνα η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών που παρέχει πληροφορίες και νομική στήριξη βρίσκεται στην Ραγκαβή 101, απέναντι από το Ειρηνοδικείο τηλ. 210.645.7133.

Στο μεταξύ μεγάλη "βουτιά" παρατηρείται στα δάνεια των νοικοκυριών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Τι ακριβώς συνέβη στην Κρήτη

Την υπόθεση φέρνει στη δημοσιότητα με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Οπως αναφέρει, χθες «δέχτηκε την πιο εντυπωσιακή είδηση, που αφορούσε τη διαγραφή χρέους 250.000 ευρώ, από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, σε δανειολήπτη-μέλος της από το Ηράκλειο Κρήτης».

Οπως εξηγεί η πρόεδρος της Ενωσης Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελάκη: «Ο δανειολήπτης αυτός είχε ένα σημαντικό χρέος, ύψους συνολικά 300.000 ευρώ, σε διάφορες τράπεζες, εμφάνισε αδυναμία πληρωμής αυτού, χρησιμοποίησε τις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3869/2010 και το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, αναγνωρίζοντας την ειλικρίνειά του σε όσα αυτός προέβαλλε στην αίτησή του, αλλά και κρίνοντας ότι ο πολίτης αυτός έπρεπε να απαλλαγεί από το χρέος του και να αρχίσει μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή, τον απάλλαξε από τον μεγάλο βραχνά του χρέους των 250.000 ευρώ, παρά τις αντιρρήσεις των τραπεζών».

Η κ. Μελάκη προσθέτει ότι η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, «παρά τις συνεχείς θετικές αποφάσεις των Ειρηνοδικείων Κρήτης, και σ' αυτή την απόφαση, νιώθει δικαιωμένη, καλώντας τους καταναλωτές-δανειολήπτες της Κρήτης να επωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του Ν.3869/2010 και να εμπιστευτούν τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, μα προπάντων την Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία είναι έτοιμη με το έμπειρο στελεχικό της προσωπικό, σε εθελοντική βάση, να συνδράμει κάθε πολίτη της Κρήτης αλλά και της Ελλάδος».

Σημειώνεται ότι το τηλέφωνο της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης είναι 28210-92666 και το φαξ 28210-92306.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης