Μπαρόζο-Ρομπάι: «Εμπιστευόμαστε την Ελλάδα ότι θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της» Οι δύο πολιτικοί είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου

«Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει σε σχέση με την ευρωζώνη και τη διεθνή κοινότητα» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Οι  κ.κ. Ρομπάϊ και Μπαρόζο προέβησαν στη δήλωσή τους αφού επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Στην κοινή δήλωση «σχετικά με την πρόθεση των ελληνικών αρχών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος» σημειώνουν ότι «έχουν λάβει γνώση» για την πρόθεση των ελληνικών αρχών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος και προσθέτουν ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η συμφωνία (σ.σ.:27ης Οκτωβρίου) είναι η καλύτερη για την Ελλάδα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι Ρομπάι και Μπαρόζο εργάζονται για να εφαρμοστούν «χωρίς καθυστέρηση» οι αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου τις οποίες χαρακτηρίζουν «περισσότερες αναγκαίες από ποτέ.

«Οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Επιτροπής είχαν τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου» σημειώνουν στην κοινή τους ανακοίνωση και προσθέτουν: «Οι πρόεδροι βρίσκονται σε επαφή με τα μέλη της ευρωζώνης και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο περιθώριο της συνόδου του G20 στις Κάνες».

Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης