Μπαρόζο: Η Ελλάδα αφήνει αδιάθετα 21,3 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη της.

Give Greece a chance

Η λιτότητα κάνει την μισή δουλειά. Την άλλη μισή πρέπει να την κάνει η ανάπτυξη αλλιώς η λιτότητα θα συμβάλλει στην περαιτέρω πτώση της οικονομίας. Αυτό δηλώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Μπαρόζο και εξηγεί: "Στα ταμεία μας υπάρχουν 82 δισ. ευρώ που μπορούν και πρέπει να διατεθούν για την ανάπτυξη των χωρών της Ευρωζώνης. Από αυτά η Ελλάδα δικαιούται 4,3 δισ. ευρώ. Αν προσθέσουμε και τα 15 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και άλλα 2 δισ. ευρώ που δίδονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τότε η ελλάδα έχει στην διαθεσή της 21,3 δισ. ευρώ και δεν ενδιαφέρεται να τα αξιοποιήσει".

Ο κ. Μπαρόζο ωστόσο είναι σαφής ως προς το τι σημαίνει ανάπτυξη. "Τα χρήματα αυτά πρέπει να δώσουν ώθηση στην παραγωγική οικονομία και όχι να δαπανηθούν για αναπλάσεις και σε αντιαναπτυξιακές λογικές". Ωστόσο γιατί η Ελλάδα ενώ υπάρχουν χρήματα δεν κάνει τίποτε; Γιατί η Ελλάδα έχει ένα αναποτελεσματικό πολιτικό σύστημα και μια απίστευτη γραφειοκρατία που έχει τελματώσει τα πάντα.

Μόλις πριν λίγες ημέρες ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ κατήγγειλε την ανεπάρκεια των Ελλήνων πολιτικών απέναντι στην ανάπτυξη λέγοντας ότι επί μήνες ο κ. Χρυσοχοΐδης τον διαβεβαίωνε ότι "όλα θα έχουν τακτοποιηθεί σε δυο εβδομάδες"!

Στο μεταξύ κόντρα στην ανεπάρκεια των πολιτικών οι Έλληνες επιχειρηματίες εντυπωσίασαν με μια δέσμη ολοσέλιδων καταχωρήσεων στον έγκριτο ευρωπαϊκό Τύπο.

Στη διεθνή εκστρατεία που μόλις ξεκίνησε συμμετέχουν, από πλευράς Συνδέσμων, ο ΣΕΤΕ, ο ΣΕΒ και τα μέλη τους, αλλά και μεμονωμένες επιχειρήσεις, όπως, ενδεικτικά οι: Aegean Airlines, ΟΤΕ, Cosmote, Costa Navarino, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, S&B, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola 3Ε, Φουρλής, Ελλάκτωρ, Γιώτης, J&B, Τιτάν, Γιώτης, Υφαντής, ΕΛΒΑΛ, και άλλες.

Επισημαίνεται ότι η επικοινωνιακή εκστρατεία «Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία» (Give Greece a Chance) έγκειται στη δημοσίευση καταχωρήσεων στις μεγαλύτερες εφημερίδες στην Ευρώπη, σε τέσσερις γλώσσες, με ένα κείμενο, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα βασικά στοιχεία του τι έχει συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια, στα πρώτα θετικά αποτελέσματα των μέτρων λιτότητας και με την παρότρυνση-έκκληση-τοποθέτηση του “Δώστε μία ευκαιρία στην Ελλάδα”.

Συγκεκριμένα σήμερα με ολοσέλιδη καταχώρηση στις πρώτες σελίδες της Wall Street Journal αναφέρονται οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει Ελλάδα για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας.

Τονίζεται επίσης, μεταξύ άλλων, ότι οι Έλληνες είναι πολύ σκληρά εργαζόμενοι, πληρώνουν τους φόρους τους και θα τηρήσουν όσα έχουν υποσχεθεί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης