Μέτρα ασφυξίας της παραπαίουσας αγοράς ετοιμάζει η κυβέρνηση

Κάντο όπως ο... Αντώνης. Φορο - επιδρομή που θυμίζει την συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να εξευμενίσει τους δανειστές. Από μια άποψη αφορά τους έχοντες (οι μη έχοντες οικονομικά είναι τελειωμένοι) αλλά στην πραγματικότητα τα μέτρα αφορούν την υπο διωγμό μεσαία τάξη.

Πρόκειται για μέτρα ασφυξίας σε μια αγορά που πνέει τα λοίσθια αφού δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ανάπτυξης (άρα και ανακούφισης)

Τα πρώτα μέτρα που διέρευσαν είναι: 

Αύξηση του φόρου πολυτελείας

Οι συντελεστές του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και τις πισίνες θα αυξηθούν από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Στόχος του μέτρου αυτού είναι να εισπραχθούν επιπλέον έσοδα ύψους 20 εκατ. ευρώ εντός του 2015.

Τέλος στα μετρητά
Υποχρεωτική χρήση του «πλαστικού χρήματος» για τις πληρωμές προκειμένου να αντιμετωπισθεί η φοροδιαφυγή του ΦΠΑ. Οι συναλλαγές στα νησιά που υπερβαίνουν τα 50 ή 70 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά με χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες.

Πληρωμές μέσω τραπεζών
Όλες οι πληρωμές φόρων, προστίμων και τελών και προς ΔΕΚΟ θα γίνονται μέσω τραπεζών.

Ηλεκτρονικές κατασχέσεις
Σταδιακή επέκταση του συστήματος ηλεκτρονικών κατασχέσεων για μισθούς (υψηλότερους από ένα επίπεδο), ενώ θα επανεξεταστεί το νομοθετικό πλαίσιο για τις θυρίδες των τραπεζών.

Τηλεοπτικές διαφημίσεις

Είσπραξη του φόρου 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων εντός του έτους.

Περαίωση περίπου 64.000 φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια

Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν το σύνολο των καταλογισθέντων φόρων καθώς και τα επιβληθέντα ποσά προσαυξήσεων και προστίμων με εκπτώσεις από 33% έως και 50% για να κλείσουν τις υποθέσεις χωρίς συνέχιση των ένδικων ενεργειών.

* Ηλεκτρονική παρακολούθηση κυκλωμάτων φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ με την χρησιμοποίηση ενός ειδικού «λογισμικού ανάλυσης των κοινωνικών δικτύων», μέσω του οποίου θα παρακολουθούνται ηλεκτρονικά όλες οι συναλλαγές που θεωρούνται ύποπτες.

* Αλλαγές στο ποινολόγιο της εφορίας, ώστε η απόκρυψη μεγάλου εισοδήματος και η μη καταβολή ΦΠΑ να ενεργοποιεί απευθείας ποινικές κυρώσεις.

Λοταρία για αποδείξεις
Εφαρμογή ενός συστήματος «λοταρίας» για την επιβράβευση με δώρα των φορολογουμένων που μαζεύουν αποδείξεις για τις αγορές τους.

Είσπραξη «ξεχασμένων» τελών
Θα επιδιωχθεί η είσπραξη του τέλους επιτηδεύματος του έτους 2013, το οποίο έχουν αφήσει απλήρωτο χιλιάδες εταιρείες. Το ποσό που εκκρεμεί προς είσπραξη υπολογίζεται σε 190 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι το 70% του ποσού αυτού, δηλαδή 133 εκατ. ευρώ, είναι άμεσα εισπράξιμο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης