Κύπρος: Με αποχώρηση προειδοποιούν οι ξένες τράπεζες

Το ρευστό τοπίο σε ότι αφορά στη φορολόγηση εταιρειών τρομάζει τις ξένες τράπεζες, oι οποίες προειδοποιούν με πιθανή αποχώρηση από την Κύπρο σε περίπτωση επιβολής νέων φορολογιών.

«Όταν τα πράγματα γίνουν σκούρα θα φύγουν από την Κύπρο και πλέον η χώρα δεν θα λογίζεται διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο», είπε εκπρόσωπός τους, προσθέτοντας ότι θα αναζητήσουν νέους προορισμούς, όπως η Μάλτα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης των νομοσχεδίων που προβλέπουν τη δημιουργία ταμείου στήριξης των τραπεζών καθώς και παρέμβασης του κράτους, σε περίπτωση που ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα καταρρεύσει, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Διεθνών Τραπεζών, Μάριος Παρασκευάς, ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ότι επιβάλλεται η εξαίρεση των μη φορολογικών κατοίκων της Κύπρου από την επιβολή τέλους για τη δημιουργία του ειδικού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί η επιβολή τελών, οι διεθνείς τράπεζες θα περικόψουν τα λειτουργικά τους έξοδα και θα απολύσουν υπαλλήλους.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης