Κι όμως έγινε: Οι Γερμανοί... κάπου ξέχασαν 55 δισ. ευρώ!

Κατά 2,6 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο εκτιμάται ότι θα είναι το δημόσιο χρέος ως ποσοστού επί του ΑΕΠ της Γερμανίας το 2011 έπειτα από τον εντοπισμό λογιστικού λάθους που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση και την κρατικοποίηση της HRE Bank.

Το υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο εντοπισμός και συνεπακόλουθη απάλειψη λανθασμένης λογιστικής εγγραφής ύψους 55,5 σε προβληματική τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο θα υποβοηθήσει στη μείωση του δημόσιου χρέους.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για διπλή εγγραφή χρέους της "FMS Wertmanagement", αποκαλούμενης και "κακής τράπεζας" που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση και κρατικοποίηση της "HRE Bank", το 2009.

Η απελευθέρωση των σχετικών κονδυλίων συνεπάγεται τη μείωση του δημοσίου χρέους της Γερμανίας, ως ποσοστού επί του ΑΕΠ της χώρας, στο επίπεδο του 8,1% από 8,3% ανακοίνωσε το υπουργείο.

Σύμφωνα δε, με την ίδια ανακοίνωση, το λάθος σημειώθηκε όταν λογιστές της τράπεζας αντί να προσθέσουν τα σχετικά κονδύλια, τα αφαίρεσαν. Η συγκεκριμένη ανακάλυψη, όπως μεταδίδει το BBC έγινε στις αρχές του μήνα αλλά ανακοινώθηκε χθες.

Η εξέλιξη συνοδεύτηκε από κριτική εκ μέρους του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου Οικονομικών.

"Δεν πρόκειται για κανένα ποσό που αφήνει η νοικοκυρά μέσα στη γυάλα με τα μπισκότα και στη συνέχεια το ξεχνά", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης