Η 6η δόση εγκρίθηκε, η αβεβαιότητα όμως θα συνεχιστεί.

Μέχρι 15 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα εισπράξει την 6η δόση ύψους 8 δισ. ευρώ. Η εκταμίευση της δόσης όμως, δεν είναι παρά μια παράταση μέχρι την επόμενη δόση, πού θα έχει τις ίδιες προυποθέσεις: Έλεγχος της οικονομίας, απαιτήσεις για έσοδα, πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Επιπλέον η επόμενη δόση είναι 89 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη δόση δεν είναι σίγουρη και να γιατί:

  •  Αν το "κούρεμα", δεν είναι αυτό που πρέπει, η βοήθεια στην Ελλάδα δεν έχει νόημα. Γι αυτό και οι συζητήσεις που γίνονται με τους ιδιώτες αυτές τις μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες...
  •  Η Ευρώπη έχει πλέον πρόβλημα παντού. Η Ιταλία δανείστηκε με επιτόκιο 8%, όταν οι μεγάλες επιχειρήσεις δανείζονται με 2%! Η Ευρώπη αναζητεί συνολική λύση που πιθανόν να μην περιλαμβάνει την σωτηρία της Ελλάδος .

Ο κ. Προβόπουλος είναι από αυτούς πού έχουν κατανοήσει την πραγματική θέση της Ελλάδος. Σήμερα στη Βουλή σε υψηλούς τόνους... απαιτούσε "να γίνει ότι πρέπει". Ο κ. Προβόπουλος είπε ότι το ελληνικό χρέος ήταν βιώσιμο μέχρι πέρυσι αλλά, "η ανεπάρκεια των πολιτικών το έχει κάνει μη βιώσιμο"!

Όπως υποστήριξε ο κ. Προβόπουλος, το διακύβευμα πλέον είναι αν θα καταφέρει η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ ή αν θα βγει από αυτό, κατρακυλώντας έτσι πολλές δεκαετίες πίσω.

Εξάλλου, ο κεντρικός τραπεζίτης έθεσε τέσσερις στόχους για τους επόμενους μήνες:

- Την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων

- Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας

- Τη δημοσιονομική εξυγίανση

- Την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Ο κ. Προβόπουλος έδωσε στοιχεία σχετικά με την μείωση των τραπεζικών καταθέσεων, σύμφωνα με τα οποία το 2010 έφτασε τα 28 δισ. ευρώ ενώ από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2011 η μείωση ήταν 26,2 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο χρόνος δεν έχει τελειώσει. Μόνο το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 13 – 14 δισ. ευρώ.

ΚΑΙ Ο ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ... ΣΥΜΦΩΝΕΙ

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Ράιχενμπαχ που ξεκαθαρίζει ότι στην Ελλάδα "η ανοργανωσιά και η έλλειψη ανάπτυξης, μεγαλώνουν την κρίση". Κατά τον επικεφαλή της Ομάδας Δράσης η χώρα έχει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας, αφού το τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί να συνεισφέρει. Εξέφρασε δε την ανησυχία του "για το πως και πότε θα αλλάξει αυτή η κατάσταση".

Τέλος δεν περνά απαρατήρητο ότι οι ΗΠΑ πιέζουν για εκτύπωση ευρώ από την ΕΚΤ. Κατ αυτούς είναι η μόνη λύση αφού "θα κερδηθεί πολύς χρόνος ώστε να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει". Το τύπωμα χρήματος διακόπτει την κρίση του ευρώ αμέσως καθώς και την λιτότητα παντού στην Ευρώπη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Σχόλια

Μαυρη καταθλιψη με σκοτεινα διαλειμματα κοινωνικης παρεμβασης. Ξερουν αρα ολοι αυτοι οι κομπλεξικοι οτι αλλο ενα παιδι σημερα στην Ελλαδα στο Ηρακλειο Κρητης μαθητης γυμνασιου λιποθυμησε στη ταξη; (Δεν ειχαμε να φαμε τιποτα για δυο μερες) ειπε η μητερα του. Ντροπη μας, δουλοπρεπεις πεσμενοι στα τεσσερα , να ευχαριστουμε το Θεο που δεν ειναι στο σπιτακι μας. Εαν αυτο δεν ειναι γενοκτονια τι ειναι; τι αλλο να δει κανεις για να βγει στους δρομους και να τα κανει ολα πουτ..........;;;;

Δείτε επίσης