Η ιταλική Δικαιοσύνη κλείνει έμμεσα εργοστάσια της Ilva στην Ελλάδα, Ιταλία κ.α.

Το δικαστικό κυνήγι επιχειρήσεων και επιχειρηματιών - στην Ελλάδα έχει πάρει διαστάσεις καταστροφής - έχει δυσάρεστες επιπτώσεις και στην Ιταλία.

Κλείνουν όλα τα εργοατάσια τους σε Ιταλία, Ελλάδα κ.α. Ποιοί; Οι ιδιοκτήτες της ιταλικής εταιρείας Ilva, που είναι και ιδιοκτήτρια του ομώνυμου χαλυβουργείου στον Τάραντα, στη νότια Ιταλία.

Η χαλυβουργία αποχωρεί γιατί  κατηγορείται ότι προκαλεί μόλυνση του περιβάλλοντος, αλλά κρίνεται στρατηγικής σημασίας όσον αφορά την απασχόληση και τη βιομηχανία από την ιταλική κυβέρνηση, η οποία υιοθέτησε πρόσφατα διάταγμα για να επιτραπεί η συνέχιση των δραστηριοτήτων της, τις οποίες είχε σταματήσει η δικαιοσύνη.

Ωστόσο το διάταγμα αυτό δεν επιτρέπει την αποδέσμευση των τελικών προϊόντων του εργοστασίου στον Τάραντα, που έχει κατασχέσει η δικαιοσύνη, τα οποία χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη σε άλλες εγκαταστάσεις της εταιρείας. Αυτό έχει επιφέρει ασφυξία στην εταιρεία που αντιδρά με μαζικές απολύσεις και αποχώρηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ilva, η κατάσχεση των προϊόντων αυτών θα προκαλέσει το κλείσιμο τριών εγκαταστάσεών της στην Ιταλία, της Hellenic Steel στην Ελλάδα, της Tunisacier στην Τυνησία και διαφόρων εγκαταστάσεών της στη Γαλλία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης