Η ΕΚΤ ξεκαθαρίζει ότι η κρίση θα φύγει μόνο αν τα κράτη τολμήσουν τα μέτρα ανάπτυξης - "Μόνο εμείς δεν αρκεί" δηλώνει

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρχίζει να το φωνάζει: Η κρίση ακουμπά πλέον και την Γερμανία και λύσεις μπορούν να δοθούν μόνο από τα κράτη της ΕΕ. Ο Ιβ Μερς, μέλος της ΕΚΤ, εξέφρασε με απόλυτο τρόπο την ανησυχία του για την υποτονική ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης  μεταθέτοντας το βάρος των αποφάσεων στις χώρες παρά στην ΕΚΤ.

«Η οικονομική κατάσταση είναι κρίσιμη, η ανάπτυξη είναι αδύναμη και ο πληθωρισμός είναι ασυνήθιστα χαμηλός», ανέφερε ο Μερς, προσθέτοντας ότι η οικονομία έχει χάσει τη δυναμική της.

Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Στουτγάρδη και αναφερόμενος στη Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία των 18 χωρών της ευρωζώνης, ο Μερς είπε ότι δεν βρίσκεται πλέον μακριά από αυτό το ζοφερό σκηνικό που βιώνουν οι υπόλοιπες χώρες. «Δεν υπήρξε ένδειξη βελτίωσης της υποτονικής επίδοσής της σε πρόσφατα στοιχεία», ανέφερε.

Σημειώνεται πως την π. Κυριακή και ένα άλλο μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ ο Μπενουά Κερέ είχε δηλώσει πως αν και η ΕΚΤ έχει δεσμευτεί να λάβει πρόσθετα μέτρα εφόσον υπάρξει ενδεχόμενο διατήρησης του πληθωρισμού σε πολύ χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο, ωστόσο η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη κατά τρόπο διαρκή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης