Γόνιμη συνάντηση των Μεταφορών με τον Κ. Καραμανλή

Μια συνάντηση που έπρεπε να είχει γίνει εδώ και καιρό έγινε αυτές τις ημέρες. Ο Yπουργός Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών κ. Παναγιώτη Τεγρέλλη (φωτό). 

Την συνάντηση επιδίωκαν τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΧΕΜ εδώ και αρκετό καιρό και τελικά έγινε απρόσμενα μετά από κάλεσμα του ίδιου του υπουργού Μεταφορών και υποδομών  Κώστα Καραμανλή.

Στη συνάντηση η οποία έγινε με ολιγομελή σύνθεση κατόπιν αιτήματος του Υπουργού συμμετείχαν από τη διοίκηση του ΠΣΧΕΜ ,ο Πρόεδρος κύριος Τεγρέλλης,ο ταμίας κ.Γιώργος Σταματόπουλος και το μέλος ,ο κ. Σαχινίδης.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα όπως ακριβώς είχαν αποτυπωθεί και αποσταλεί εγγράφως τους τελευταίους μήνες στο Υπουργείο Μεταφορών. Ορισμένα δε εξ αυτών θα αποτυπωθούν σε σχέδιο νόμου τις προσεχείς μέρες όπως ανέφερε ο κύριος υπουργός .

Σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά άνοιξε ο διάλογος για επιδότηση των αυτοκινητιστών όσον αφορά την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου των ΦΔΧ.

Ακομη ο ΠΣΧΕΜ ανέφερε ότι οι Ελληνικές μεταφορικές επιχειρήσεις δεν είναι ενάντια στη σωστή αποτύπωση και νομοθέτηση της εργασιακής απασχόλησης των οδηγών. 

Το πρόβλημα όμως που παρουσιάζεται εντός της Ελληνικής επικράτειας είναι ότι για να ολοκληρώσει ένας οδηγός ένα δρομολόγιο πολλών χιλιομέτρων και με μεγάλες καθυστερήσεις τόσο στη φόρτωση όσο και στην εκφόρτωση των εμπορευμάτων, δεν επαρκούν όχι μόνο για τις ώρες εργασίας και οδήγησης αλλά υπερκαλύπτουν τις περισσότερες φορές και τις ώρες υπερωριακής απασχόλησης, πράγμα που αποτυπώνεται πλέον και ψηφιακά, με αποτέλεσμα να έρχονται οι μεταφορικές επιχειρήσεις απέναντι σε υψηλά πρόστιμα κατά τον οδικό έλεγχο από τα αρμόδια όργανα, χωρίς όμως αυτό να γίνεται ηθελημένα ή με σκοπό την εκμετάλλευση του δικαιώματος εργασίας του κάθε οδηγού.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης