Γερμανία: Οι Έλληνες πολιτικοί...μας απειλούν όλους!

Ευρωκοινοβούλιο

Διαστάσεις ολέθρου έχει πάρει το νέο μνημόνιο για την γερμανική κυβέρνηση. Υψηλά στελέχη επιμένουν ακόμα και τώρα ότι "οι Έλληνες πολιτικοί κωλυσιεργούν και θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την χώρα τους αλλά την ίδια την ευρωζώνη". Κατηγορούν τους Έλληνες πολιτικούς ότι "ενώ έχουν στα χέρια τους το μέλλον της πατρίδας τους, δεν κάνουν τίποτε γι αυτό".

Οι Γερμανοί λέγουν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε μόνη της και όχι πιεζόμενη να οδεύει προς την ανάπτυξη και τον εξορθολογισμό του κράτους. Παρά ταύτα "οι Έλληνες πολιτικοί μένουν μόνο στα λόγια και όχι στις πράξεις, καθυστερούν χωρίς λόγο και αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει".

Στις Βρυξέλλες δέχθηκαν σήμερα με εκνευρισμό τον κ. Βενιζέλο ο οποίος εμφανίστηκε μπροστά τους (εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup) με... άδεια χέρια. Χωρίς υπογραφές των πολιτικών αρχηγών, χωρίς απόφαση της Βουλής και χωρίς να έχει κλείσει το έλλειμμα των 300 εκατ. ευρώ -που δημιουργήθηκε από την μη περικοπή μέρους των επικουρικών- που ακόμα αναζητούνται. Δηλαδή... "όλα στον αέρα" !

Την εκτίμηση ότι το σημερινό Εurogroup δεν θα καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος της ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των 17 χωρών μελών του ευρώ.

Κάτι τέτοιο «δεν συνιστά καταστροφή», είπε ο κ. Γιουνκέρ, ο οποίος σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστούν πρώτα σε βάθος οι λεπτομέρειες της συμφωνίας που σημειώθηκε στην Αθήνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γερμανός υπουργός, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που δήλωσε πως οι υπουργοί Οικονομικών δεν θα είναι σε θέση να λάβουν μιαν απόφαση κατά τη συνοδό τους σήμερα, για μια νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, παρά τη συμφωνία που ανακοινώθηκε στην Αθήνα σχετικά με το σχέδιο λιτότητας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης