Γερμανία: Επεσε 2,9% η βιομηχανική παραγωγή

Γερμανία, βιομηχανική παραγωγή

H βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, σημείωσε κάθετη πτώση και σε όλους τους επιμέρους τομείς το Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης συρρικνώθηκε κατά 2,9% το Δεκέμβριο σε σύγκριση με το Νοέμβριο, κατά τον οποίο κατεγράφη απολύτως σταθερή σε μηνιαία βάση (αρχικώς είχε αναφερθεί πτώση 0,6%). Πρόκειται για μια τελείως αναπάντεχη είδηση, καθώς οι ειδικοί είχαν προβλέψει αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής της Γερμανίας, έστω και κατά το οριακό ποσοστό 0,2%.

Η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση κατεγράφη στον κλάδο των κατασκευών (κατά 6,4% το Δεκέμβριο, ενώ το Νοέμβριο ο κλάδος είχε αναπτυχθεί κατά 3,3%). Πρόκειται, όμως, για φαινόμενο αναμενόμενο, που αποδίδεται στην έλευση του χειμώνα που εμποδίζει τις κατασκευαστικές δραστηριότητες στο ύπαιθρο.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν ανησυχεί για την εξέλιξη, η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η σταθεροποίηση των νέων παραγγελιών για βιομηχανικά προϊόντα και η βελτίωση των δεικτών που καταγράφουν το κλίμα που επικρατεί στον κλάδο αποτελούν τα «πρώτα σημάδια» ότι η πτωτική φάση της βιομηχανικής παραγωγής σύντομα θα ξεπεραστεί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης