Βιβλικός τρόμος σε Ναυτιλία - Μεταφορές, από τις επερχόμενες αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης που ίσως φθάσει τα 2 ευρώ/λίτρο

Ήταν το κύριο θέμα συζήτησης σε ένα διήμερο σπουδαίο event που έγινε από διεθνή ναυτιλιακή εταιρεία σε πεντάστερο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της Αττικής: Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης το 2019, μπορεί να φτάσει τα 2 ευρώ ανά λίτρο! 

Ήδη στις μεγάλες ελληνικές πόλεις κινείται από 1,45 έως 1,60 ευρώ το λίτρο, ενώ στους εθνικούς δρόμους το ξεπερνά. Η ανοδική του πορεία έχει σημάνει συναγερμό στους κλάδους της Ναυτιλίας και των Μεταφορών, που προβλέπουν ντόμινο σοβαρών επιπτώσεων στην αγορά αν αυτό συνεχιστεί.

Οι αυξημένες τιμές στα καύσιμα κίνησης σύντομα θα επιφέρουν αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, στα κόστη μεταφορών, στις τιμές των αγαθών που μεταφέρονται, ενώ δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν και ελλείψεις σε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. 

Μια άλλη παρενέργεια του ακριβού πετρελαίου είναι η καταστροφή των μικρών εταιρειών Μεταφορών και των απλών ιδιοκτητών που έχουν ένα ή δύο οχήματα, οι οποίοι μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στα επιβαρυμένα κόστη, κυριολεκτικά αφανίζονται.

Τόσο η Ναυτιλία όσο και η Μεταφορά πάντως, επισημαίνουν και την αδιαφορία του ελληνικού κράτους που παρά τις καταστροφικές αυξήσεις δεν μειώνει τους αναλογούντες υπερφόρους και συνεχίζει να επιβαρύνει τα καύσιμα με χαράτσια που φθάνουν στο 75% της τελικής τους τιμής.

ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ Ο ΤΡΑΜΠ...

Υπάρχει ένα ερώτημα: Γιατί αυξάνονται διεθνώς οι τιμές του πετρελαίου; Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράκ, η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία έχουν αυξήσει την ημερήσια παραγωγή τους για να αντιμετωπίσουν την ζήτηση. Η απάντηση είναι: Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επιβάλλει βαρύτατες κυρώσεις σε Βενεζουέλα και Ιράν. Στην ουσία έχει επιβάλλει εμπάργκο στην αγορά πετρελαίου από τις δυο αυτές χώρες με αποτέλεσμα να λείπει η δική τους παραγωγή από την παγκόσμια διάθεση του προϊόντος.

Αυτή η απόφαση Τραμπ πληρώνεται από την Ναυτιλία, τις Μεταφορές αλλά και τους απλούς πολίτες στα πρατήρια καυσίμων, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης