Βενιζέλος: Οι λίστες οφειλετών δεν είναι πραγματικές. (Θα διαγραφούν;)

Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπέργηροι, νεκροί, φυλακισμένοι και πτωχοί περιλαμβάνονται στις λίστες των φορο-οφειλετών παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομίας κ. Βενιζέλος, μιλώντας στον Antenna. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτές οι οφειλές είναι αδύνατον να εισπραχθούν. "Διεπίστωσα το πρόβλημα όταν ζήτησα να δημοσιοποιηθούν οι λίστες με τα ονόματα. Εκεί βλέπει κανείς ότι το 80% του συνολικού ποσού είναι αδύνατον να εισπραχθεί. Γι αυτή την κατάσταση ευθύνη φέρει ο φορολογικός μηχανισμός του κράτους. Θεωρείται πολύ πιθανό το υπουργείο να προχωρήσει σε διαγραφή αυτών των εικονικών πια "οφειλών".

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για την απόφαση του ΣτΕ να χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό το κόψιμο του ρεύματος σε όποιον δεν πληρώνει το χαράτσι προσθέτοντας: "Ωστόσο δεν κόψαμε το ρεύμα σε κανέναν, ουσιαστικά δεν τηρήθηκε το μέτρο". Δικαιολόγησε δε την ανάγκη να συστρατευτεί η ΔΕΗ στην είσπραξη του χαρατσίου λέγοντας: "Πρώτον υπήρχε μεγάλη ανάγκη είσπραξης, δεύτερον οι μηχανισμοί είσπραξης του κράτους δεν θα τα κατάφερναν".

Θα έρθουν τον Ιούνιο καινούργια μέτρα; "Πρέπει να φτάσουμε σε ισοσκελισμένους ετήσιους ισολογισμούς και να αναδιαρθρώσουμε την οικονομία μας  όσο οι εταίροι πληρώνουν τα δανεικά μας" εξήγησε ο κ. Βενιζέλος. "Θα πάρουμε λοιπόν κι άλλα μέτρα γιατί αυτοί οι στόχοι πρέπει να επιτευχθούν".

Για την ανάπτυξη ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι αδύνατη όσο υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά εξ αιτίας της κατάστασης στις Τράπεζες. Παραδέχτηκε ότι εν μέσω ύφεσης αυξάνονται οι τιμές αλλά προανήγγειλε ότι φέτος η Ελλάδα "θα πάει σε αρνητικό πληθωρισμό". 

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος είπε ότι "ο πολίτης θα μας πει πως θέλει να κυβερνηθεί η χώρα" αφήνοντας ανοικτό το παράθυρο με τη ΝΔ για κυβέρνηση συνεργασίας. "Το ΠΑΣΟΚ θα κριθεί τώρα με τη νέα ηγεσία του και με όλα όσα πέτυχε για την σωτηρία της χώρας" κατέληξε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης