Που βρίσκει χρήματα η Χρυσή Αυγή; Και γιατί ανοίγει γραφεία στο εξωτερικό;

Που βρίσκει τα χρήματα η "Χρυσή Αυγή" για να ανοίγει συνεχώς γραφεία; Και γιατί επεκτείνεται και σε χώρες του αποδήμου ελληνισμού; Η εφημερίδα Guardian, γράφει ότι η ΧΑ, χρηματοδοτείται από εφοπλιστές (!) και πως θέλει να αποκτήσει παγκόσμια επιρροή!

"Το άνοιγμα γραφείων του νεοναζιστικού κόμματος σε Γερμανία, Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ, καταγράφει τις αντιδράσεις απέχθειας και περιφρόνησης των ομογενών στο άνοιγμα των γραφείων του ακροδεξιού κόμματος", γράφει η εφημερίδα, ενώ κάνει και μια αναφορά στις φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η οργάνωση έχει καταφέρει να ανοίξει γραφεία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και να αναπτύξει τις δραστηριότητες της με χρηματοδότηση από πλούσιους εφοπλιστές.

Στο ρεπορτάζ υπάρχουνκαι δηλώσεις του Δημήτρη Ψαρρά, του συγγραφέα του βιβλίου «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής», σύμφωνα με τον οποίο η Χρυσή Αυγή δεν θέλει μόνο να γίνει ο κεντρικός πυλώνας μιας πανευρωπαϊκής συμμαχίας των νεοναζιστών, θέλει να έχει παγκόσμια επιρροή.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Δ. Ψαρρά, «οργανώσεις από την Ευρώπη και τη Ρωσία με παρόμοια ιδεολογία έχουν προσφέρει στήριξη, ακόμη και οικονομική, για να τυπωθούν φυλλάδια, αλλά και περιοδικά της οργάνωσης. Υστερα από χρόνια εισαγωγής ναζισμού, θέλει τώρα να τον εξάγει».

Σε αυτό συνηγορεί και ο Αναστάσιος Τάμης, ιστορικός της ομογένειας της Αυστραλίας, ο οποίος χαρακτηρίζει τις κινήσεις της Χρυσής Αυγής ως μια «καλά μελετημένη εκστρατεία».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης