Ηλεία: Ανεβαίνει σταδιακά η στάθμη του Αλφειού – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

ποταμι , πλημμυρα

Η πλημμύρα ευτυχώς δεν ήρθε μέσα στη νύχτα στον Αλφειό, όπως συνέβη πριν μια εβδομάδα.

Τα νερά του ποταμού φουσκώνουν και η στάθμη ανεβαίνει όπως παρατήρησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι εκπρόσωποι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Παπαδού και το Πλουτοχώρι, πως σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις που μετά τις πρώτες ημέρες της προηγούμενης πλημμύρας τα νερά υποχώρησαν, σήμερα έχουν καλύψει τα πάντα και εκεί η στάθμη ανεβαίνει απειλώντας την περιοχή. 

Την περιοχή θα επισκεφθεί κλιμάκιο των βουλευτών της ΝΔ στην Ηλεία, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης κ. Αγγελάκα και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα, όπου θα συμμετάσχουν σε ενημερωτική σύσκεψη στο δημαρχείο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και θα δουν στη συνέχεια από κοντά τις ζημιές στην περιοχή.

Είναι όμως πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με την εξέλιξη του φαινομένου, καθώς ο Αλφειός μετά και τις βροχές της νύχτας – πριν λίγο σταμάτησε να βρέχει στη ζώνη κάτω από τα όρια της Ηλείας – θα συνεχίσει να ανεβάζει τη στάθμη του.

Αναμένεται να χρειαστούν και νέες παρεμβάσεις από το δήμο και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι μαζί με το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών και εθελοντές βρίσκονται σε ετοιμότητα να κινηθούν όπου χρειαστεί…

Τα νερά της υπερχείλισης του Λάδωνα, «έπεσαν» στον Αλφειό και αυτά, ανέβασαν τη στάθμη, αλλά ευτυχώς όχι σε βαθμό τέτοιο που να προκληθούν απότομα φαινόμενα.

Πηγη : ilialive

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης

  • Αγρινιο, φονος, μαθητης, μητερα,
  • μανωλαδα, ανακριτρια, αμαλιαδα, κατηγορουμενοι,
  • Δενδιας, απελαση, θυματα, δραστες, Μανωλαδα,