Μίσος για τα ΙΧ

Το μίσος των πολιτικών για τα ΙΧ

Οι πολιτικοί έχουν κάποια διαστροφή με το αυτοκίνητο. Το υπερφορολογούν με έναν αισχρό τρόπο που έχει καταντήσει να καταλήγει στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Συμβαίνουν αδιανόητα πράγματα όπως:

* Άτυχοι Έλληνες να καταθέτουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, μη μπορώντας να κρατήσουν ένα φτηνό παλιό όχημα αναγκαίο για την ζωή τους. Γιατί να μην είναι φθηνά τα τέλη κυκλοφορίας αφού με ακριβά τέλη το κράτος εισπράττει λιγότερα;

* Άλλοι άτυχοι Έλληνες, άνεργοι ή με ασήμαντο εισόδημα, να καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ γιατί έχουν αμάξια δεκαετίας άνω των 2000 κυβικών και... θεωρούνται τεκμήρια. Η αξία αυτών των αυτοκινήτων είναι πλέον μικρότερη από τον... φόρο.

* Όσοι λάτρεψαν ένα ποιοτικό "ακριβό" αυτοκίνητο το εγκατέλειψαν λόγω του φόρου πολυτελείας. Πολυτέλεια ένα αυτοκίνητο ασφαλές, όμορφο, άνετο... (Από αυτόν τον φόρο εισέπραξαν μόλις 20 εκατ. ευρώ!).

Παντού στον πλανήτη, το αυτοκίνητο είναι ότι και ένα ψυγείο: Μια χρήσιμη συσκευή. Μόνο σε αυτή την χώρα του παραλόγου, θεωρούν ότι οι πολίτες θα πρέπει να οδηγούν σαράβαλα, επικίνδυνα οχήματα, άθλια και σε εμφάνιση και σε ασφάλεια.

                                        molonoti.gr