Χιονοθύελλα στις ΒΑ ΗΠΑ με τρεις νεκρούς και διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Πολλές βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ ήρθαν αντιμέτωπες με χιονοθύελλα τις τελευταίες ημέρες του Οκτώβρη, φαινόμενο ασυνήθιστο για αυτή την εποχή, που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και διακοπές στην ηλεκτροδότηση για περισσότερα από τρία εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σχεδόν 30 εκατοστά χιονιού, ύψος ρεκόρ για την εποχή, έπεσαν σε περιοχές της Πενσυλβανίας, του Κονέκτικατ και του Νιου Τζέρσεϋ, αναγκάζοντας τοπικούς αξιωματούχους να κηρύξουν τις πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από την χιονοθύελλα δημιουργήθηκαν επίσης προβλήματα στις συγκοινωνίες με πολλές ακυρώσεις πτήσεων, αποκλεισμένους δρόμους και διακοπές στις σιδηροδρομικές συνδέσεις.

Περισσότεροι από 100 επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας «Jet Blue» παρέμειναν, το Σάββατο, μέσα στο αεροπλάνο στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου στο Κονέκτικατ για περισσότερες από επτά ώρες χωρίς νερό, τρόφιμα και τουαλέτες.

Η πτήση τους είχε ξεκινήσει από τη Φλόριντα με προορισμό το Νιου Τζέρσεϋ αλλά αναγκάστηκε, λόγω της χιονοθύελλας, να προσγειωθεί στο Κονέκτικατ.

Πηγή: 
kathimerini.gr

Δείτε επίσης