Υγεία για όλους από τον Ομπάμα στις ΗΠΑ

Ούτε ένας αμερικανός πολίτης ανασφάλιστος. Ο Ομπάμα κόντρα στην κουλτούρα των αμερικανών που θεωρούν ιερό το δικαίωμα της ατομικής ελευθερίας (να πεθάνεις ή να ζήσεις) ετοίμασε τον περίφημο νόμο της ασφάλισης όλων που ονομάστηκε Obamacare.

Στις ΗΠΑ, μια χώρα με 300 εκατομμύρια πληθυσμό, 48 εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς δεν ασφαλίζονται από τους εργοδότες τους αλλά και δεν διαθέτουν τους πόρους για ιδιωτική ασφάλιση.

Σύμφωνα με το νόμο Ομπάμα, όλοι οι πολίτες θα ασφαλίζονται υποχρεωτικά, είτε ατομικά είτε μέσω της εργασίας τους. Παράλληλα, θεσπίζονται αυστηρότεροι κανόνες για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες οι οποίες ως τώρα είχαν τη δυνατότητα να απορρίπτουν «πελάτες» που έπασχαν από χρόνιες ασθένειες ή να ακυρώνουν ασφαλιστικά συμβόλαια σε περιπτώσεις ξαφνικής σοβαρής ασθένειας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η μεταρρύθμιση του Ομπάμα αποτέλεσε κόκκινο πανί για τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τομέα της υγείας, αλλά και για πολλούς συντηρητικούς Αμερικανούς,

Τις ημέρες αυτές παρατηρούνται ουρές αμερικανών έξω από νοσοκομεία : Εγγράφονται στο σύστημα περίθαλψης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης