Το Παρίσι διστάζει να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς του 2024

Το γαλλικό κράτος διαμηνύει στην τοπική αυτοδιοίκηση να περικόψει δαπάνες λόγω της ύφεσης. Σε ένα τέτοιο οικονομικό περιβάλλον, η υποψηφιότητα για την ανάληψη της διεξαγωγής Ολυμπιακών Αγώνων από το Δήμο του Παρισιού θα απαιτήσει σημαντικές επενδύσεις.

Για να κερδίσει το Παρίσι τους Αγώνες του 2024 θα πρέπει να πληρώσει πολλά εκατομμύρια προκειμένου να  καταρτίσει ένα αξιόπιστο φάκελλο.

«Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι η πόλη του Ανσί, που ήταν υποψήφια για τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών του 2018, δαπάνησε περί τα 28 εκατ. ευρώ μόνο και μόνο για να μπορέσει απλώς να παρουσιάσει και να υποστηρίξει την υποψηφιότητά της, ενώ η Πιονγκτσανγκ (Νότια Κορέα) δαπάνησε 120 εκατ. ευρώ», προσθέτει η γαλλική εφημερίδα Figaro.

Τέλος η Figaro, υπενθυμίζει ότι "η Αθήνα δαπάνησε 14 δις. ευρώ συνολικά για να κατασκευάσει αθλητικές εγκαταστάσεις και τις απαραίτητες υποδομές για τη διεξαγωγή των αγώνων (οδικό δίκτυο, αεροδρόμια, καταλύματα) και εν τέλει δεν αποκόμισε παρά μόλις 2 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η οικονομική κατάσταση της χώρας ολόκληρης».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης