Το παλάτι του Πούτιν στη Μαύρη Θάλασσα

Οι εικόνες από τον αέρα δείχνουν ένα γιγαντιαίο παλάτι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι η θερινή κατοικία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, γράφει η νορβηγική εφημερίδα Aftenposten.

Εδώ υπάρχει ένα υπόγειο παγοδρόμιο, ένας μεγάλος κλειστός κινηματογράφος, ένα καζίνο και ένα τούνελ που εκτείνεται από το παλάτι και βγαίνει στη Μαύρη Θάλασσα.

Όλα φυλάσσονται καλά πίσω από ψηλούς φράχτες με συρματοπλέγματα και απαγορεύεται κάθε πτήση πάνω από την έκταση των 70.000 στρεμμάτων.

Το παλάτι, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Γκελέντζικ, στη νότια Ρωσία, είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική κατοικία της χώρας με εμβαδόν 17.691 τετραγωνικά μέτρα.

Οι χειροποίητοι καναπέδες κοστίζουν 26.000 ευρώ ο καθένας, ενώ τα τραπέζια έχουν τιμή 56.000 ευρώ.

«Το παλάτι του Πούτιν. Η ιστορία της μεγαλύτερης δωροδοκίας στον κόσμο», είναι ο τίτλος βίντεο που δημοσίευσε στο Youtube ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο.

«Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φρόντισε να γίνουν ισχυροί οι φίλοι του και σε αντάλλαγμα του έχτισαν το πολυτελές παλάτι», ισχυρίστηκε ο Ναβάλνι.

Ο πρόεδρος το διαψεύδει και τονίζει ότι ούτε αυτός ούτε κανένας στην οικογένεια είναι ιδιοκτήτης του χώρου. Ο Πούτιν είπε επίσης ότι το βίντεο ήταν βαρετό και ότι δεν άντεχε να το δει.

Ωστόσο, πολλοί Ρώσοι το έκαναν. Μια μέρα μετά την κυκλοφορία του βίντεο το είχαν δει 20 εκατομμύρια. Μετά από μία εβδομάδα: 93 εκατομμύρια.

Πέρυσι, ήταν το βίντεο με τις περισσότερες προβολές στο ρωσικό Youtube με 120 εκατομμύρια θεατές.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης