Το εξωπραγματικό ύψος είναι κόλαση εν ζωή

Ο Pornchai Saosri, ένας άνδρας 26 ετών από την Ταϊλάνδη, που πιστεύεται πως ήταν ο ψηλότερος άνδρας του κόσμου, δεδομένου ότι ήταν δυο μέτρα και... εξήντα εκατοστά, πέθανε λόγω ασθένειας που σχετιζόταν με τον υπερβολικά ταχύ ρυθμό ανάπτυξης του σώματός του, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Ο Pornchai υπέφερε από υπέρταση και άλλα προβλήματα υγείας, καθώς η υπερβολικά γρήγορη ανάπτυξή του είχε καταπονήσει εξαιρετικά το σώμα του από τα εφηβικά του κιόλας χρόνια. 

Ο 26χρονος νοσηλευόταν συχνά στην κλινική του χωριού του ενώ η οικογένειά του είχε απευθύνει πρόσφατα έκκληση στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει με τα έξοδα νοσηλείας του. 

Ο επόμενος ψηλότερος άνδρας του κόσμου είναι ο  Τούρκος Sultan Kösen που είναι κοντύτερος κατά 7,5 εκατοστά. Όλοι σχεδόν οι πανύψηλοι άνθρωποι θεωρούσαν κατάρα το ύψος τους αφού ήσαν δυσκίνητοι με πολλά προβλήματα υγείας ενώ ζούσαν σε ένα κόσμο έξω από τα μέτρα τους.

Στη φωτό ο ψηλότερος άνθρωπος του κόσμου (2,51) και ο κοντύτερος (0,55) σε φωτογτάφηση για το βιβλίο Γκίνες. Ο Sultan, δηλαδή ο ψηλός (που ασχολείται περιστασιακά με τη γεωργία) κατέχει από το 2009 και το ρεκόρ Guinness της μεγαλύτερη παλάμης: 27.94 εκατοστά από τον καρπό μέχρι το μεσαίο δάχτυλο.

Ο κοντός, ονόματι Dangi από την άλλη, κατέκτησε τον τίτλο του το 2012, σε ηλικία 72 ετών. Ζυγίζει μόλις 14 κιλά.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης