Το αυτοκίνητο ως "όπλο" δεν είναι καινούργια τακτική

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια τα αυτοκίνητά τους - και τα φορτηγά - ως όπλα. Το παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Υεμένη το 2010 προέτρεψε τους στρατολογημένους τζιχαντιστές στη Δύση, μέσω του ηλεκτρονικού της περιοδικού, Inspire, να χρησιμοποιήσουν φορτηγά ως όπλα» αναφέρει σε άρθρο του το CNN.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, ένας εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους προέτρεψε τους τζιχαντιστές να «χτυπήσουν με τα αυτοκίνητά τους» τους εχθρούς του Αλλάχ.

Έναν μήνα αργότερα, ένας καναδός πολίτης, ο οποίος φέρεται να είχε ταξιδέψει στη Τουρκία με σκοπό να περάσει στη Συρία και να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, χτύπησε με το αυτοκίνητό του δύο στρατιώτες στο Κεμπέκ, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας τον άλλον.

Δύο παρόμοιες επιθέσεις είχαν πραγματοποιηθεί στη Νάντη και στη Ντιζόν της Γαλλίας το 2014, ωστόσο τα κίνητρα των δραστών δεν ήταν ξεκάθαρα και διαπιστώθηκε ότι είχαν ψυχολογικά προβλήματα.

Το 2006 στις ΗΠΑ, ο ιρανοαμερικανός, Μοχάμεντ Ταχέρι-αζάρ, έριξε ένα SUV σε ένα σημείο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι φοιτητές στο πανεπιστήμιου της Βόρειας Καρολίνας. Έπειτα είπε ότι έπαιρνε εκδίκηση για τους δικούς του ανθρώπους που σκοτώνει η αμερικανική κυβέρνηση και ότι ήταν «ευγνώμων που διέδιδε τη θέληση του Αλλάχ». Στην επίθεση τραυματίστηκαν εννέα άτομα.

Το 2015, δυο βρετανοί τζιχαντιστές έριξαν το τζιπ τους στις αφίξεις του αεροδρομίου της Γλασκόβης αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης