Τουλάχιστον 20 νεκροί που σχετίζονται με καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό

Τις απανθρακωμένες σορούς 16 ανθρώπων, περιλαμβανομένων αυτών μιας γυναίκας και τριών αστυνομικών, ανακάλυψαν οι αρχές χθες σε δύο οχήματα στην πόλη Κουλιακάν του βόρειου Μεξικού.

Σύμφωνα με την γενική εισαγγελία στην πολιτεία Σιναλόα, οι σοροί βρέθηκαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά στην πρωτεύουσά της, περίπου 1.200 χλμ. βόρεια της Πόλης του Μεξικού. Σε ένα τρίτο επεισόδιο, τέσσερις άνθρωποι δολοφονήθηκαν στην πόλη Λος Περίκος, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας.

Στην Κουλιακάν, πυροσβέστες που κλήθηκαν να κατασβέσουν ένα τζιπ που φλεγόταν ανακάλυψαν πέντε σορούς στο πίσω μέρος του και άλλα επτά πτώματα κάτω από ένα ψεύτικο πάτωμα στο όχημα, είπε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Άλλο ένα αυτοκίνητο τύπου SUV αναφέρθηκε ότι ήταν στις φλόγες σε άλλη τοποθεσία και στο εσωτερικό του ανακαλύφθηκαν τέσσερις σοροί. Εξ αυτών, οι τρεις φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα που διαθέτει η αστυνομία, ωθώντας τις αρχές να υποθέσουν ότι επρόκειτο για αστυνομικούς που είχαν απαχθεί στην πόλη Ανγκοστούρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά την προκαταρκτική έρευνα, κάηκαν ζωντανοί - δεν έφεραν τραύματα από σφαίρες.

Στη Σιναλόα έχουν μεγαλώσει αρκετά από τα αφεντικά των ισχυρότερων συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος του Μεξικού - περιλαμβανομένων των επικεφαλής των καρτέλ σε Σιναλόα, Τιχουάνα, Χουάρες καθώς και του καρτέλ Μπελτράν Λέιβα.

Πάνω από 45.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό τα τελευταία πέντε χρόνια σε εγκλήματα για τα οποία οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη σε συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Πηγή: 
kathimerini.gr

Δείτε επίσης