Τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ και έγινε ήρωας των Ουκρανών

Το βίντεο το κυκλοφόρησαν οι ίδιο οι Ρώσοι για να πανικοβαλλουν τους Ουκρανούς. Πέτυχαν το αντίθετο. Ο άνδρας που δολοφόνησαν έγινε εθνικός ήρωας και ένωσε τους Ουκρανούς.

Πρώτα τον ρωτούν αν έχει να πει κάτι. Ο άνδρας πάιρνει μια τζούρα από το τσιγάρο τους και λέει τις λέξεις «Σλάβα Ουκραΐνα» που σημαίνει «Δόξα στην Ουκρανία», πριν ακουσθούν επαναλαμβανόμενες ριπές που προέρχονται από κάποιον ή κάποιους που τον πυροβολούν.

Ο άνδρας πέφτει στο χώμα καθώς οι σφαίρες διαπερνούν το σώμα του. Μια φωνή ακούγεται στα ρωσικά να λέει «πέθανε, σκυλί».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι το βίντεο δείχνει τους Ρώσους κατακτητές να σκοτώνουν έναν στρατιώτη, ο οποίος πολύ γρήγορα ανακηρύχθηκε ήρωας από τους Ουκρανούς ήρωας σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία πολλοί χρήστες αναρτούν ως απάντηση τη φράση «Χερόγιαμ Σλάβα» που σημαίνει «Δόξα στους Ήρωες».

«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, ο νεκρός είναι ένας στρατιώτης της 30ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, ο Τιμόφιι Μικολάγιοβιτς Σαντούρα», αναφέρει η ταξιαρχία στην ανάρτηση της στο Facebook.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης