Τέλος Εποχής για το έντυπο τεύχος του Newsweek

εντυπα

   Με τον θλιβερό και συγχρόνως νοσταλγικό τίτλο, " Το τελευταίο τεύχος σε έντυπη μορφή " στις 31 Δεκεμβρίου 2012 , το ιστορικό αμερικανικό περιοδικό Newsweek μετά από 80 χρόνια , αποχαιρετά με ένα ασπρόμαυρο εξώφυλλο τους αναγνώστες του , και σταματάει την έντυπη έκδοσή του. 

  Με κοινή ανακοίνωσή τους η Τίνα Μπράουν, ιδρύτρια και αρχισυντάκτρια της εταιρείας Newsweek/Daily Beast και ο γενικός διευθυντής της Μπάμπα Σέτι, δήλωσαν οτι : " Η απόφαση αυτή οφείλεται στην οικονομική πρόκληση που αντιπροσωπεύει η έντυπη έκδοση και διανομή του . Με μεγάλη λύπη μας, προβλέπουμε μείωση των θέσεων εργασίας και αναδιοργάνωση των εμπορικών και εκδοτικών επιχειρήσεών μας στις ΗΠΑ " .   

   Το Newsweek " γεννήθηκε " τον Φεβρουάριο του 1933 με πρωτοσέλιδο τον Χίτλερ και τον Ρούζβελτ. Απο τότε έγιναν 4150 πρωτοσέλιδα και υπήρξαν 17 διευθυντές σύνταξης, ενώ 12 από τους δημοσιογράφους έχασαν τη ζωή τους επί το έργο. 

   Η πλήρως ψηφιακή νέα έκδοση θα ονομάζεται " Newsweek Global " και θα έχει μία ενιαία μορφή σε όλον τον κόσμο στις αρχές του 2013.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης