Συρία: Εννέα μαχητές των SDF νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρων στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Εννέα μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μεταξύ των οποίων και ένας διοικητής τους, σκοτώθηκαν αυτήν την εβδομάδα όταν συνετρίβησαν δύο ελικόπτερα, λόγω κακοκαιρίας, στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα ο συνασπισμός στον οποίο κυριαρχούν οι Κούρδοι της Συρίας.

Οι αρχές του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν ανέφεραν την Πέμπτη ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συντριβή ενός ελικοπτέρου στην περιοχή αυτή, σημειώνοντας ότι ορισμένα από τα θύματα ήταν μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται «τρομοκρατική οργάνωση» από την Τουρκία και τους Δυτικούς συμμάχους της. Το PKK δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία και τα αίτια του δυστυχήματος δεν διευκρινίστηκαν.

Σύμφωνα με τις SDF, δύο ελικόπτερα που μετέφεραν μέλη της αντιτρομοκρατικής μονάδας της οργάνωσης αυτής στη Σουλεϊμανίγιε, στο Ιρακινό Κουρδιστάν, συνετρίβησαν λόγω της κακοκαιρίας. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής των SDF, ο Σερβάν Κομπάνι.

Η αντιπροσωπεία μετέβαινε στο Ιρακινό Κουρδιστάν «για ανταλλαγή πληροφοριών σε στρατιωτικό επίπεδο και σε επίπεδο ασφαλείας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι SDF ήταν η αιχμή του δόρατος στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Αποτελούν ντε φάκτο τον στρατό της κουρδικής διοίκησης στις περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι, στη βορειοανατολική Συρία. Η Τουρκία χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση την κυριότερη συνιστώσα των SDF, τις YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού), θεωρώντας την παρακλάδι του PKK.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης