Συνελήφθη τελικά ο δολοφόνος του καθηγητή Μενέλαου Αλυγιζάκη στο Waterloo του Λονδίνου

Στον 29χρόνο Μαρκ Ντουέιν Πάτεν, απαγγέλθηκαν κατηγορίες από δικαστήριο του Λονδίνου, για τον φόνο του καθηγητή Μενέλαου Αλυγιζάκη, ο οποίος έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Waterloo του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ ο 43χρόνος Αλυγιζάκης βρισκόταν στο Λονδίνο για τις διακοπές των Χριστουγέννων και σε λίγες μέρες θα επέστρεφε στην Αθήνα.

Αν και τα κίνητρα της δολοφονίας, επισήμως τουλάχιστον, παραμένουν άγνωστα, πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου αναφέρουν ότι οι δύο άντρες διαπληκτίστηκαν σε μπαρ της περιοχής από όπου ο Αλυγιζάκης με την παρέα του έφυγαν λίγο αργότερα για να μην δώσουν συνέχεια στο γεγονός. 

Ο Πάτεν τους ακολούθησε και σε μια στάση λεωφορείου έξω από τον σταθμό του Waterloo τον χτύπησε θανάσιμα στο κεφάλι. Όταν έφτασαν οι πρώτες βοήθειες ήταν ήδη πολύ αργά.

 Η σορός του άτυχου καθηγητή βρίσκεται στο νεκροτομείο του Γκρίνουιτς και όπως όλα δείχνουν μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών θα μεταφερθεί στην Αθήνα.


Ο Αλυγιζάκης δίδασκε φυσική, μαθηματικά, χημεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα τελευταία χρόνια εργάζονταν στο Κολέγιο Αθηνών ενώ από το 2004 έως το 2007 και από το 2009 έως το 2012 δίδαξε και σε σχολεία της Αγγλίας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης