Συγκλονίζει η παραλυσία της Δύσης απέναντι στην συμμορία του ISIS

Το δόγμα Ομπάμα είναι ο ISIS να νικηθεί από δυνάμεις των μουσουλμάνων και όχι από την Δύση ώστε: α) Να μην υπάρχουν απώλειες αμερικανών ή Ευρωπαίων στρατιωτών και β) Να μην υπάρξει νέο κύμα μίσους κατά των Δυτικών από μέρος του μουσουλμανικού κόσμου.

Μοιάζει σωστή αυτή η τακτική και μάλιστα φa;iνεται να αποδίδει αφού αργά αλλά σταθερά ο ISIS χάνει πόλεις και εδάφη και οδηγείται σε συνεχείς ήττες. Μόνο που η τακτική αυτή είναι ψευδής.

Η πραγματικότητα λέει ότι οι τζιχαντιστές έχουν κηρύξει πόλεμο στην Γαλλία που ήδη μετρά εκατοντάδες νεκρούς μέσα στην επικράτειά της. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να αντιμετωπίζεται η επίθεση μέσα στην χώρα σου με μνημόσυνα και δηλώσεις που κρατούν λίγες ημέρες, σκουπίζουμε και μετά συνεχίζουμε κανονικά τη ζωή μας λες και δεν συνέβη τίποτε.

Που ακούστηκε μια χώρα σαν την Γαλλία να δέχεται επιθέσεις, να μετρά νεκρούς και να μην αντιδρά κινητοποιώντας την στρατιωτική της μηχανή. Να μην έχει ήδη επιτεθεί στα εδάφη του ISIS και να μην τον έχει κατατροπώσει αφού η διαφορά εξοπλισμού είναι αυτοί τόξα και οι Γάλλοι μέχρι πυρηνικά.

Σκεφτείτε ότι είναι η τρίτη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία μέσα σε μόλις 18 μήνες, έπειτα από την εισβολή τζιχαντιστών στο περιοδικό Charlie Hebdo στο οποίο εκτέλεσαν 17 ανθρώπους, ύστερα από το «χτύπημα» στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ και το μακελειό στο Παρίσι που σκόρπισε το θάνατο σε 132 ανθρώπους.

Τι περιμένουν οι Γάλλοι για να αντεπιτεθούν;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης