Στην Λιβύη υπό τον τρόμο των τζιχαντιστών αναπολούν τον Καντάφι

Μισούσαμε τον Καντάφι αλλά τότε στην Λιβύη δεν υπήρχαν τζιχαντζιστές. Τώρα  «απλά σε αφανίζουν εάν έχεις διαφορετική άποψη - στο όνομα του Αλλάχ».

Μιλά στο Spiegel ανώνυμα φυσικά ένας νεαρός φωτογράφος που περιγράφει πως ζουν οι Λίβυιοι υπό κατοχή του Isis:

"Έχουμε συχνές και πολύωρες διακοπές της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, σημαντικές ελλείψεις σε βασικά αγαθά, όπως τρόφιμα και υγρά καύσιμα, δρακόντεια μέτρα και περιορισμοί αναφορικά με κάθε πτυχή της καθημερινότητας και, φυσικά, εξαφανίσεις, απαγωγές, σταυρώσεις και αποκεφαλισμοί - πάντα στο όνομα του Αλλάχ.

Αυτά αποτελούν συνήθη φαινόμενα κατά την κατοχή της Ντέρνα από τους τζιχαντιστές του ISIS. Η πραγματικότητα για τους κατοίκους της πόλης κατέληξε να είναι φρικιαστική σε τέτοιον βαθμό που αρκετοί από αυτούς έφτασαν στο σημείο να αναπολούν την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το καθεστώς του Καντάφι".

Σύμφωνα με μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων και δημοσιογράφους που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στη χώρα, η Ντέρνα ήταν και παραμένει απρόσιτη. Ιστορικό προπύργιο εξτρεμιστών ισλαμιστών, η Ντέρνα ήταν η πρώτη πόλη που καταλήφθηκε από ισλαμιστικές πολιτοφυλακές - παρακλάδια της Αλ Κάιντα μετά την πτώση του δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι, ενώ το φθινόπωρο του 2014 ήρθε η σειρά οργανώσεων προσκείμενων στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) να καταλάβουν την εξουσία.

Όλα τα παραπάνω είναι έργο ρτων ΗΠΑ που προσπάθησε να αλλάξει τις ηγεσίες σε Λιβύη, Ιράκ και Συρία δημιουργώντας το φαινόμενο των τζιχαντιστών και καταστρέφοντας εκ θεμελίων και τις τρεις χώρες. Τώρα είναι ένας απαθής θεατής των φοβερών επιπτώσεων με πρώτο το μεταναστευτικό.

(Στη φωτο: Εκτέλεση 21 αθώων εργατών, Αιγύπτιων χριστιανών που απήχθησαν. Η Δύση κοιμάται).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης