Στα χωρικά ύδατα του Ιράν βρίσκεται το πλοίο ισραηλινής εταιρείας που κατέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης(VIDEO)

Σε ιρανικά ύδατα και σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων από την τελευταία θέση του εντοπίστηκε το πλοίο στο οποίο είχαν επιτεθεί οι Φρουροί της Επανάστασης τοπυ Ιράν και το είχαν κατασχέσει.

Το BBC αναφέρει ότι το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC Aries εντοπίστηκε στα ιρανικά ύδατα σε απόσταση μεγαλύτερη από 120 μίλια (195 χλμ.) από την τελευταία θέση που αναφέρθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο έχει πορτογαλική σημαία, αλλά είναι ισραηλινών συμφερόντων.

Πριν από τρεις ημέρες, στην τελευταία θέση του που κατέγραψαν οι σχετικοί ιστότοποι ήταν περίπου 50 μίλια (80 χιλιόμετρα) από τις ακτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και είχε προορισμό την Ινδία. Ο αναμεταδότης δεδομένων είχε απενεργοποιηθεί, αυτή είναι ωστόσο συνηθισμένη πρακτική για πλοία που σχετίζονται με το Ισραήλ και πλέουν στην περιοχή.

Το περιστατικό της κατάληψης έγινε το Σάββατο, λίγες ώρες πριν από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με εκατοντάδες drone και πυραύλους.

Την Κυριακή το πλοίο εντοπίστηκε κοντά σε δύο ιρανικά νησιά στα Στενά του Ορμούζ, σε δορυφορικές εικόνες που δημοσίευσε ο ιστότοπος Tankertrackers.com. Το BBC Verify πιστεύει ότι το πλοίο στις εικόνες ταιριάζει με το μήκος και τα χαρακτηριστικά του MSC Aries.

Τα 25 μέλη του πληρώματος (κυρίως Ινδοί) πιστεύεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλοίο. Η ινδική κυβέρνηση λέει ότι επικοινώνησε με το Ιράν για να εκφράσει την ανησυχία της για την κατάστασή τους.

Η MSC είναι ο διαχειριστής και ο εμπορικός φορέας εκμετάλλευσης πλοίου που κατελήφθη από τις ιρανικές αρχές, ανακοίνωσε η διεθνής ναυτιλιακή εταιρία Zodiac Maritime. Με τη σειρά της η Zodiac ανήκει εν μέρει στον Ισραηλινό επιχειρηματία Εγιάλ Οφέρ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης