Στέρτζον: Απογοητευτικά τα αποτελέσματα για το SNP

Απογοητευτικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του κόμματός της στις βουλευτικές εκλογές, η επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) Νίκολα Στέρτζον, σημειώνοντας παράλληλα πως τα αποτελέσματα είναι «καταστροφικά» για την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

«Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα, καθώς έχουμε χάσει μερικούς πολύ καλούς βουλευτές» δήλωσε η Στέρτζον.

Πρόσθεσε επίσης πως «πρόκειται για μια καταστροφή για την Τερέζα Μέι, που προκήρυξε πρόωρες εκλογές πιστεύοντας αλλαζονικά ότι θα συντρίψει την αντιπολίτευση, θα τους σαρώσει όλους και θα διασφαλίσει μια συντριπτική πλειοψηφία».

«Η θέση της είναι πάρα πολύ δύσκολη» ανέφερε.

Η Στέρτζον δήλωσε ότι θα επανεξετάσει το αίτημά της για ένα δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με την ανεξαρτησία της Σκωτίας, μετά την σημαντική απώλεια εδρών για το κόμμα της από τους Συντηρητικούς, τους Εργατικούς, αλλά και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

«Υπάρχει σίγουρα αβεβαιότητα γύρω από το Brexit και την ανεξαρτησία, τα οποία σίγουρα θα επηρεάσουν τα σημερινά αποτελέσματα, το SNP πρέπει να σκεφτεί πολλά», επισήμανε.

Σημειώνεται ότι ο Άλεξ Σάλμοντ πρώην επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, που επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής, έχασε την έδρα του στο βρετανικό κοινοβούλιο, όπως και ο δεύτερος τη τάξει του κόμματος, Άνγκους Ρόμπερτσον.

Το SNP φαίνεται να κερδίζει 20 έδρες λιγότερες, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αν και παραμένει πρώτο κόμμα στη Σκωτία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης