Συνεχίζεται η μάχη με τους υπερχειλισμένους ποταμούς στη Σερβία και τη Βοσνία, όπου οι νεκροί είναι δεκάδες και χιλιάδες έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους. Σε ορισμένα σημεία, η στάθμη των υδάτων έχει αρχίσει να υποχωρεί αλλά τα προβλήματα παραμένουν ενώ η περιοχή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει να μετρά τις πληγές της από τις καταστροφικότερες, όπως όλα δείχνουν, πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιών.
Το σερβικό Κέντρο για την Ανάπτυξη του διαδικτύου δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα, όπου οι πολίτες δηλώνουν τα στοιχεία των συγγενών και φίλων, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στις πλημμύρες.
Συνολικά 30.873 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις πληγείσες από τις καταστροφικές πλημμύρες περιοχές της Σερβίας, σύμφωνα με το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών.
Δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στον δήμο Ομπρένοβατς, απ' όπου έχουν φύγει 13.603 κάτοικοι και συνεχίζεται η εκκένωση του πληθυσμού και στους δήμους Κρούπανι, Σρέμσκα Ράτσα και Γιαμένα, Πάρατσιν, Σβιλάινατς, Μπάινα Μπάστα, Μάλι Ζβόρνικ, Σμεντέρεβσκα Παλάνκα, όπου εδώ και μέρες δεν υπάρχει πόσιμο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και είναι μεγάλες οι ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης.
Η μονάδα ελικοπτέρων του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας με περισσότερες από πέντε ώρες πτήσεις μετέφερε 1,5 τόνο τροφίμων στους πληγέντες και συμμετείχε σε επιχειρήσεις απομάκρυνσης του πληθυσμού από την περιοχή Ζάμπριεζια του Ομπρένοβατς.
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι οι διαστάσεις της καταστροφής που έπληξε τη Σερβία είναι δέκα φορές πιο έντονες απ' ό,τι στις υπόλοιπες χώρες της περιοχής και εξέφρασε την ελπίδα να μην ισχύσει αυτό και όσον αφορά τον αριθμό των θυμάτων.
Στις επιχειρήσεις απομάκρυνσης του πληθυσμού από τις πληγείσες περιοχές βοηθούν 220 εκπαιδευμένοι διασώστες από χώρες-μέλη της ΕΕ με τον κατάλληλο εξοπλισμό.