Πρωτοφανές μακελειό στις Φιλιππίνες - Κατέσφαξαν ομάδα κομάντο

Κομάντο της αστυνομίας στις Φιλιππίνες, προσέγγισαν κρυφά την κοινότητα των ισλαμιστών ανταρτών, αλλά αυτοί τους αντελήφθησαν και τους έστησαν ενέδρα. Το Moro Islamic Liberation Front, που είναι το κυριότερο από τα αντάρτικα ισλαμικά κινήματα στις Φιλιππίνες, έχει υπογράψει συνθήκη ειρήνευσης με την κυβέρνηση μόλις τον περασμένο Μάρτιο.

Σε αυτή προβλέπεται ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις θα πρέπει να ενημερώνουν για τις επιχειρήσεις τους την τοπική κοινότητα, ώστε να αποφεύγονται «ατυχήματα» μεταξύ των δύο πλευρών. Οι 100 περίπου κομάντο έφτασαν απροειδοποίητα μεσα στη νύχτα στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να πιάσουν απροετοίμαστους τους αντάρτες, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μακελειό.

Η επιχείρηση δεν είχε καν στόχο τη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά μέλη μίας άλλης, των Ισλαμιστών Πολεμιστών της Ελευθερίας του Μπανγκσαμόρο, που κατά πληροφορίες επίσης επιτέθηκαν στις αστυνομικές μονάδες.

Βασικός σκοπός της επιχείρησης ήταν η σύλληψη του μαλαισιανού Ζουλκίφλι μπιν Χιρ, υπόπτου για τρομοκρατία, καθώς και του φιλιππινέζου Αμπντούλ Μπασίτ Ουσμάν, θεωρούμενου ως ειδικού στην κατασκευή βομβών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης