Που είναι ο πάτος για τον χαμένο Τραμπ; Ξηλώνει την ηγεσία στο Πεντάγωνο - Δεν δίνει πρόσβαση στον Μπαίντεν σε όσα δικαιούται

Οι αλλαγές προσώπων στο Πεντάγωνο αυξάνουν την ανησυχία μεταξύ των Δημοκρατικών, σχετικά με το ενδεχόμενο αναταράξεων στην πολιτική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Αμερικανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι η αποπομπή του Υπουργού Άμυνας Έσπερ ενδέχεται επίσης να κάνει ευκολότερη για τον Τραμπ την εφαρμογή πολιτικών στις οποίες ήταν αντίθετος ο πρώην υπουργός Άμυνας, όπως η ανάπτυξη στρατιωτών για την καταστολή διαδηλώσεων στις ΗΠΑ.

Ακόμη ο Τραμπ τη Δευτέρα, προχώρησε ένα 24ωρο αργότερα στον διορισμό ενός έμπιστού του σε μία σημαντική θέση στο Πεντάγωνο, ενώ πήρε προαγωγή ένας άλλος αξιωματούχος που είχε ανυπόστατα χαρακτηρίσει τρομοκράτη τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Είναι πολύ τρομακτικό αυτό. Είναι δικτατορικές κινήσεις», είπε αξιωματούχος του Πενταγώνου στο CNN. Το αμερικανικό δίκτυο επισημαίνει σε ανάλυσή του ότι οι ανησυχητικές πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ «προσφέρουν ένα παράθυρο ευκαιρίας στους εχθρούς της χώρας, ειδικά αν θεωρήσουν ότι υπάρχει αστάθεια στην υποδομή εθνικής ασφάλειας.

Ο Τραμπ μπορεί στη συνέχεια να στρέψει την οργή του στη διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ και στον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Μέρφι δήλωσε χθες στο CNN ότι φοβάται πως οι ΗΠΑ εισέρχονται σε μια επικίνδυνη περίοδο.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΜΕΤΑ;

Αν και ο Τραμπ επιμένει ότι του κλέβουν τη νίκη, η ομάδα των δικηγόρων του δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αποδείξει κάποια μαζική εκλογική απάτη. όταν δεν διαπιστωθει καμία παρατυπία τι θα πει άραγε ο Τραμπ; Μήπως ότι και οι ελεγκτές εξαγοράστηκαν; 

Οι πενιχρές πιθανότητες να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ του Τραμπ μειώνονται μέρα με τη μέρα, καθώς ο Μπάιντεν προηγείται με 46.000 ψήφους στην Πενσιλβάνια, με 14.000 στην Τζόρτζια και με 14.000 στην Αριζόνα. Ο Μπέντζαμιν Γκίνσμπεργκ, παλαίμαχος νομικός των Ρεπουμπλικάνων σε εκλογικές αναμετρήσεις, είπε στο CNN ότι το επιτελείο του Τραμ απέχει μακράν του στόχου του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών.

ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟΝ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ

Στο μεταξύ ο Τραμπ έχει αποκλείσει τον Μπαίντεν από τις καθημερινές εθνικές πληροφορίες που δικαιούται ως νέος Πρόεδρος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης