Ποροσένκο: «Οι πόλεμοι δεν κερδίζονται με κουβέρτες»

Έκκληση για όπλα προς στήριξη του ουκρανικού στρατού στις συγκρούσεις με τους φιλορώσους στα ανατολικά απηύθυνε με ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο ο Πέτρο Ποροσένκο, αίτημα όμως που δεν ικανοποίησε η Ουάσινγκτον. 

«Οι κουβέρτες και οι διόπτρες είναι σημαντικές, αλλά οι πόλεμοι δεν κερδίζονται με κουβέρτες» είπε ο ουκρανός πρόεδρος.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη εγκρίνει την αποστολή «μη θανάσιμου» στρατιωτικού εξοπλισμού στις ουκρανικές δυνάμεις. Ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει πακέτο αξίας 46 εκατ. δολαρίων για συνεργασία στον τομέα ασφάλειας, που περιλαμβάνει εξελιγμένα συστήματα ραντάρ κατά μέσων του πυροβολικού, οχήματα, βαρύ μηχανικό εξοπλισμό και εξαρτύσεις.

Παράλληλα, έχουν δεσμευθεί 7 εκατ. δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια του πληθυσμού στις εμπόλεμες περιοχές.

«Τους τελευταίους μήνες, οι Ουκρανοί έδειξαν πως είναι διατεθείμενοι να υψώσουν το ανάστημά τους» είπε ο Ποροσένκο στην ομιλία του ενώπιον βουλευτών και γερουσιαστών. «Δεν θα υπακούσουμε ούτε θα λυγίσουμε ποτέ στον επιτιθέμενο, είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε» είπε.

«Μην αφήσετε την Ουκρανία να σταθεί μόνη της απέναντι στον επιτιθέμενο» είπε, υπογραμμίζοντας πως εκτός από την πολιτική υποστήριξη, το Κίεβο χρειάζεται «και στρατιωτικό εξοπλισμό, και θανάσιμο και μη θανάσιμο».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης