Ποια πόλη είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στην καινοτομία – Η θέση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Μία πόλη των ΗΠΑ αποτελεί πλέον την παγκόσμια πρωταθλήτρια της καινοτομίας, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του Δείκτη των Καινοτόμων Πόλεων που δημοσιεύει το 2thinknow.

Η Νέα Υόρκη αναρριχήθηκε στην κορυφή της κατάταξης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Τόκιο, το οποίο ήταν ο περσινός νικητής.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Λονδίνο, το Λος Άντζελες και η Σιγκαπούρη, ενώ ακολουθεί το Παρίσι.

Στη δεκάδα εμφανίζονται ακόμη τρεις αμερικανικές πόλεις, το Σικάγο, η Βοστώνη και το Σαν Φρανσίσκο, καθώς και το Τορόντο του Καναδά.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται στην κατάταξη από την Αθήνα, η οποία είναι 78η στην κατάταξη καταγράφοντας πτώση 16 θέσεων, και από τη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται στην 261η θέση, υποχωρώντας κατά θέσεις στην κατάταξη.

Ουραγός στην κατάταξη των 500 πόλεων είναι το Χαρτούμ στο Σουδάν, ενώ στην τελευταία τριάδα συναντώνται επίσης η Κινσάσα του Κονγκό και το Πορτ Χαρκούρ της Νιγηρίας.

Προκειμένου να διαμορφωθεί η κατάταξη, εξετάζονται πάνω από 100 δείκτες που περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων - τις μεταφορές, τις υποδομές, την πράσινη αρχιτεκτονική, τις τιμές των ακινήτων και τους χρήστες του Διαδικτύου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης