Ο Ρέντζι κατάργησε και τον... ΕΝΦΙΑ - Η Ιταλία περνά οριστικά στην ανάπτυξη τολμώντας μείωση φόρων

Ο Ματέο Ρέντζι χτίζει τη νέα Ιταλία κερδίζοντας σε όλα τα μέτωπα, ακόμα και στον χώρο της... Κεντροδεξιάς, αφού εφαρμόζει με επιτυχία μέτρα που υποσχόταν ο Μπερλουσκόνι. Παράδειγμα η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του φόρου ακινήυτων αλλά και σειράς άλλων φόρων.

Τόλμησε εν μέσω επικρίσεων και την μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, βάσει της οποίας έχουν γίνει πιο εύκολες οι απολύσεις.

Αυτή η μεταρρύθμιση δεν οδήγησε σε περισσότερες απολύσεις, αλλά αντίθετα περιόρισε τον αριθμό των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και αύξησε τον αριθμό των αορίστου. Εξάλλου το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε κατά περίπου μία μονάδα στο 11,9% τους τελευταίους μήνες.

Επίσης η εξάλειψη του φόρου ακίνητης περιουσίας θα ενισχύσει την κατανάλωση, ενώ αποφασίζεται η αναδιάρθρωση της αναποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης. Επιπλέον η μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος, που υιοθετήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, θεωρείται επίσης σημαντικό βήμα.

«Η Ιταλία προετοιμάζεται να γίνει η επόμενη επιτυχία της νότιας Ευρώπης», εκτίμησε και ο Χάραλντ Πράισλερ, επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας Bantleon.

Εδώ και χρόνια η Ιταλία αποτελούσε πηγή ανησυχίας για την Ευρώπη. Η οικονομία της χώρας υπέστη σοβαρές ζημιές στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και έκτοτε δεν έχει σημειώσει ανάπτυξη. Φέτος όμως για πρώτη φορά καταγράφεται ανάπτυξη 0,6% και αυτό θα συνεχιστεί.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης