Ο Πούτιν δεν θα παραστεί στην κηδεία της Ελισάβετ

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία απεβίωσε την Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, δήλωσε ότι παρόλο που οι Ρώσοι «σέβονται τη βασίλισσα για τη σοφία της», η παρουσία του Πούτιν στην κηδεία της «δεν αποτελεί μια επιλογή». Ο Πέσκοφ είπε πως σύντομα θα ληφθεί απόφαση για το ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην κηδεία της Ελισάβετ.

Ο Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας και ευχήθηκε στον βασιλιά Κάρολο «κουράγιο».

«Τα πιο σημαντικά γεγονότα στην πρόσφατη ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το όνομα της Αυτής Μεγαλειότητος», είπε, στέλνοντας τα συλλυπητήριά του στον Κάρολο Γ'. «Για πολλές δεκαετίες, η Ελισάβετ Β' απολάμβανε δικαίως την αγάπη και τον σεβασμό των υπηκόων της, καθώς και το κύρος στην παγκόσμια σκηνή», είπε ο Πούτιν σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο.

Η Ελισάβετ είχε υποδεχθεί τον Πούτιν και τη σύζυγό του στο Μπάκιγχαμ το 2003.

Η κηδεία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, μετά το πέρας του δεκαήμερου πένθους.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης