Ο Ολάντ υπόσχεται ανελέητη απάντηση - Τι φοβίζει την Ευρώπη - τι πρέπει να κάνει

"Σε όλους αυτούς που έγιναν μάρτυρες αυτών των φρικτών πράξεων θέλω να πω: Θα διεξαγάγουμε έναν πόλεμο που θα είναι ανελέητος", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από την αίθουσα συναυλιών «Λε Μπατακλάν», το υπ’ αριθμόν 1 θέατρο του λουτρού αίματος της Παρασκευής 13ης Νοεμβρίου, μιας ημερομηνίας που έχει ήδη πολιτογραφηθεί ως «η 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης».

Ωστόσο η κατάσταση είναι εκ των πραγμάτων εξαιρετικά δύσκολη και να γιατί:

* Η Μέση Ανατολή είναι δίπλα στην Ευρώπη, στην απέναντι πλευρά της Μεσογείου. Την ώρα που το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» έπλεε στις ακτές της Συρίας για να βομβαρδίσει το «Ισλαμικό Κράτος», οι τζιχαντιστές χτυπούσαν μέσα στην καρδιά της Γαλλίας.

* Οι τζιχαντιστές σε αντίθεση με την Αλ Κάιντα δεν χτυπούν εμβληματικούς στόχους αλλά απλά... καφέ με αθώους ανύποτπους ανθρώπους.

* Η ύπαρξη τζιχαντιστών - πολιτών μέσα στην Ευρώπη δυσκολέυει τον εντοπισμό τους. Για παράδειγμα από τους 3.000 Ευρωπαίους τζιχαντιστές οι 1.430 είναι Γάλλοι. Το μικρό Βέλγιο αριθμεί άλλους 500. Ο διαβόητος «Τζιχαντιστής Τζον», ο υπ’ αριθμόν 1 εκτελεστής του «Ισλαμικού Κράτους», που αποκεφάλιζε μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες Δυτικούς ομήρους στη Συρία, ήταν Βρετανός πολίτης.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ

Από την άλλη οι αρχές παρακολουθώντας κινητά τηλέφωνα, το διαδίκτυο και με πληθος πληροφοριοδοτών, γνωρίζουν έναν - έναν τους επικεφαλείς των τζιχνατιστών στην Ευρώπη, Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δράστες του πρόσφατου αιμοτοκυλίσματος ήσαν εντοπισμένοι προ πολλού.

Επιπλέον κακά τα ψέματα μόνο βομβαρδίζοντας τα εδάφη του ISIS τους δίνουν χρόνο να οργανώνονται και να έχουν μεταφέρει τις μάχες στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Χωρίς Ισλαμικό κράτος, δεν υπάρχοει στρατηγείο να οργανώνει τέτοιες επιθέσεις.

Τέλος ένα ερώτημα είναι γιατί δεν βομβαρδίζονται οι πετρελαιοπηγές που δίνουν χρήματα στο ISIS και μάλιστα με αγοραστές δυτικούς... Χωρίς χρήματα το πλήγμα θα είναι μεγάλο για τους τζιχαντιστές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης