Ο Ερντογάν εκλιπαρεί, ο Πούτιν με χειρουργικές κινήσεις κυριαρχεί, είναι το νεό αφεντικό στην περιοχή

Ο Ερντογάν μοιάζει με σάκο του μποξ στον οποίο έχει ξεσπάσει ένας δυνατός μποξέρ, ονόματι Πούτιν. Ο Τούρκος πρόεσδρος εκλιπαρεί για συνάντηση μαζί του, απολογείται για όσα αποκαλύπτονται εις βάρος του, ζητά αποκατάσταση σχέσεων γιατί οι δυο χώρες "έχουν πολλά να κάνουν μαζί". Ο Πούτιν δεν του απαντά καν.

Μάλιστο ο Ερντογάν έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζαν την εθνικότητα του αεροπλάνου για να εισπράξει την χλεύη Πούτιν: "Δηλαδή θα το είχαν καταρρίψει ακόμα και αν ηταν αμερικάνικό;"

Ο Πούτιν επιτίθεται κατα αρχήν προσωπικά στον Ερντογάν: αποκαλύπτει ότι ο γυιός Ερντογάν κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές και δηλώνει ότι υπάρχουν στοιχεία για μεταφορές πετρελαίων στην Τουρκία.

Στη συνέχεια ο Πούτιν με εντυπωσιακή ψυχρότητα και κινήσεις ακριβείας επιφέρει μεγάλα πλήγματα στην τούρκικη οικονομία: Διώχνει επιχειρηματίες από συνέδρια, διακόπτει εισαγωγές προιόντων, ζητά από τα εκατομμύρια των Ρώσων να μην πάνε στην Τουρκία για διακοπές, ακυρώνει διακρατικά συμβόλαια.

Γιατί ο Πούτιν στην απώλεια ενός αεροσκάφους τραβάει τόσο πολύ το σχοινί; Γιατί βρήκε την ευκαιρία να γίνει ο βασικός παίκτης στην περιοχή. Μεταφέρει όπλα, πλοία, στρατό, αφανίζει βάσεις τον Τουρκομάνων, ότι περνά από την Τουρκία στη Συρία το βομβαρδίζει. Το μήνυμα του είναι ξεκάθαρο: "Υπάρχει ΝΕΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ στην περιοχή".

Ο Πούτι όταν θα τα βρει με τον Ερντογάν (ο οποίος πιθανόν να θυσιάσει ανώτατο αξιωματικό για την κατάρριψη του αεροσκάφους...) θα έχει εδραιωθεί κατά τρόπο αμετάκλητο στην περιοχή.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης